Muharrem İnce: Ben bitti demeden bu iş bitmez

Muharrem İnce: Ben bitti demeden bu iş bitmez
12 Temmuz 2018 21:07

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, katıldığı canlı yayında nasıl cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Seçim gecesi neden sessiz kaldığını da açıklayan İnce, “YSK, aldığı kararları CHP temsilcisi kabul etmişse ben niye insanları YSK’ya çağırayım” şeklinde konuştu. İnce, seçimlerde yeniden aday olacağını ifade etti.

 

 

 

24 Haziran seçimlerinde CHP Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce, Habertürk TV’de düzenlenen Türkiye’nin Nabzı programında Didem Arslan‘ın sorularını yanıtladı.

İnce, ”Çatı aday doğru değildir, 2014’de de aynı şeyi savundum. Her parti kendi adayını gösterirse katılım artar” dedi.

 

CHP’den yeterince destek aldınız mı sorusuna İnce, ”Sayın Kılıçdaroğlu sürekli aradı, ben kimseye haksızlık etmem, ne gerekiyorsa yaptı ama bazı yerlerde çok can sıkıcı şeyler oldu. Örgüte çok teşekkür ederim çok çalıştılar, bir iki küçük can sıkıcı şey oldu, insanlar o sıcakta CHP üyesi olsun olmasın pek çok insan kampanyaya destek verdi. Sadece 15 milyon bana oy veren değil, güvenlik kuvvetleri de harika şeyler yarattılar. Gençler sosyal medyada harika şeyler yarattılar” cevabını verdi.

İnsanların çok destek olduğunu belirten İnce, ”Bende altı tane alyans var, zarfı ile saklayacağım, harçlığından gönderen öğrencinin beş lirası var, saklayacağım” dedi. İnce, ”Bağışlar harcandı, 150 bin kişi bağış yaptı.” dedi.

 

 

İnce, ”Bir mitingde, polisler kıyafetine sakalına takkesine bakarak polisleirn marjinal gruptan olduğunu tahmin ederek bana zarar vereceğini düşündüler, oysa bana geldi, ‘Sen düzgün bir adamsın, CHP’li bir adaya oy vermek hayal edebileceğim birşey değildi ama sana oy vereceğim’ dedi” şeklinde konuştu.

 

“BEN BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ”

 

Seçimlerde büyük destek gördüklerini ifade eden İnce, “Kampanyaya öylesine asıldılar ki evde insan kalmadı, hepimiz oyduk. Bir şey kırdık, 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Başarılı olmak seçimi kazanmaktır, ben ona inanırım. Yani ben 22’ye başarı demem. Ben 31’e de başarı demem, 50+1’dir başarı ama ben bitti demeden bu iş bitmez onu da söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

 

”HATALARIMI BİLİYORUM”

Hatalarım var biliyorum; Apolet tartışmasını fazla uzattım. Erdoğan 32 miting yaptı ben 107 yaptım, yetmez keşke geceleri de yapsaydım, gidemediğim yerler var.