Muharrem Ayı

Muharrem Ayı
3 Aralık 2011 09:45

Sevgili okurlarımız, bu ay biliyorsunuz ki muharrem ayı. Bu önemli ayda Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin Kerbela'da şehit edildi. Halkın yanında değil, hakkın yanında olduğu icin zulme boyun eğmeyen bu güzel insanı ülkemizin içinde bulunduğu şu zor günlerde hatırlamanın ve onun davranışlardan, ahlakından ders çıkartmanın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.
 


Yezide lanetlerin okunduğu bu önemli ayın tarihine baktığımızda Saltanat gücünün ve iktidar hırsının 72 kişiyi Kerbela topraklarında şehit ettiğini görüyoruz. Aslında o gün yaşananların bugün içinde bulunduğumuz durumdan hiç de farklı olmadığını anlamak insana acı veriyor.
Bugün yakın ve uzak coğrafyalara bakıyoruz her yer kan ve savaş, her yerde ölüm çığlıkları…Neyi paylaşamıyoruz anlamak mümkün değil!


 


Hepinizin bildiği gibi ülkemizin de içinde bulunduğu durum hiç de iç açıcı değil. Türkiye Suriye ile ve hatta Ortadoğu ile ateşli bir oyunun içinde. Güya iç işlerine karışmıyoruz…Ama bunun sözde olduğunu hepimiz zaten biliyoruz. Belirtmeden geçemeyeceğim buradaki oyun Türkiye'yi yakar. Çünkü bu tek başına gövde gösterisi yapılacak bir durum değil! İran var, Rusya var…Unutmamak lazım!


 


İnsanlığın büyük acıları tecrübe ettiği, kanlı savaşların her gün giderek çoğaldığı bugünlerde insanlık değerlerini yeniden hatırlamamız ve kardeşlik tohumlarını her yere ekmemiz gerekmektedir. Muharrem orucunun başladığı bu önemli ayda hem dünyamızın hem de ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıların azalması hepimizin en büyük temennisidir.
Muharrem ayı sebebiyle vatandaşlarımızın oruç ve ibadetlerinin hayırlara vesile olmasını ve Hak katında kabulünü temenni ederim.


Yazarın Son Yazıları:
Herkes için eşit fırsatlar sunan Anayasa Mümkün mü ? Batsın bu dunya.
Bu kan durmalı; Çözüm önerim
CHP yenileştirmeci olmalıdır