Meclis'te gözyaşı tartışması

Meclis'te gözyaşı tartışması
13 Kasım 2012 21:51

MHP’nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verdiği gensorunun Meclis görüşmeleri ilginç tartışmalara sahne oldu.

Görüşmelerde MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Arınç’a “Yıkım koordinatörü, ağlamadan sorumlu Başbakan Yardımcısı. Siz adeta terör örgütünün moral kaynağı haline geldiniz. Kandil’in Meclis şubesiyle yarışır haldesiniz” dedi. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da “Sayın Bakan’a ağlamadan sorumlu Devlet Bakanı deniyor. Bütün bu gözyaşlarınız basit, ucuz bir propagandadan başka bir şey değil” diye konuştu.


 
GÖZYAŞIMLA ALAY ETMEYE NE HAKKINIZ VAR

 
Arınç ise, “İftiraların altında kalacaksınız, ilahi adalet sizi mahcup edecek. Benim gözyaşımla alay etmeye ne hakkınız var” diyerek Çıray’a yüklendi. Arınç; “Sayın Çıray, yıllarca Demirel’le siyaset yaptınız, sonra Çiller’in eteklerine tutunup müsteşarlık yaptınız.” diye konuştu.


 
ÇİLLER’İN ETEĞİNİN ALTINA GİRDİLER
 

Arınç’a yanıt veren Çıray, “4 yıl müsteşarlık yaptım, 7 bakan, üç başbakanla çalıştım, Erbakan da dahil. Ama Çiller’in yolsuzluk dosyalarını örtbas ederek eteklerinin altına kendileri girdiler” diye konuştu.



İNCE; SİZ SİYASİ DÖNEKSİNİZ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de “Siyasi dönek olmak için parti değiştirmek şart değildir. Örneğin temel kanun için muhalefette farklı iktidarda farklı konuşursanız siz bir siyasi döneksiniz demektir. Tekel işçilerine sokağa çık deyip sonra dayak yediklerinde susarsanız siz bir siyasi döneksiniz. Diyarbakır Emniyet Müdürü’yle ilgili çıkışınıza Başbakan engel olursa dönekliğiniz tescil edilmiş olur. Saçlarınıza aklar düşene kadar ‘AB bir Hıristiyan kulubüdür’ deyip, ileri yaşlarınızda ‘AB’ye girdik’ deyip gündüz vakti Kızılay meydanında havai fişek atmak bir siyasi dönekliktir” dedi.