Kur dalgalanmalarının getirdiği dezavantajlar

Kur dalgalanmalarının getirdiği dezavantajlar
8 Aralık 2016 16:48

Ülkemiz ve dünya piyasalarında son zamanlarda yaşanan sıkıntı ve problemler, tabi ki ekonomik olarak tüm yatırım malı imalatçı ve ihracatçılarını çok zor durumlara düşürmeye başlamıştır.

 

 

 

 

Döviz kurlarında meydana gelen yükseliş ve buna bağlı olarak ham madde ve hizmet sektöründeki fiyat artışları üretim maliyetlerini yukarıya doğru çekmekte ve karlılığı azaltmaktadır. Mekay, kendi iç dinamiklerini göz önünde tuttuğunda ve ülke koşullarına duyarlı davranarak fiyat politikasını yerli para birimine çevirerek fiyat sabitlemesi yoluna giderek müşterilerine bir güven ortamı yaratıyor. Her bir imalat atöylesinde bulunması şart olan bir CNC torna için bugün çok yüksek meblağlar talep edilmesi, küçük sanayiciyi zor durumlara sokabiliyor.

 

 
Bundan sonra artık gereksiz ve anlamsız peş peşe sıralanmış kelimeler kullanmaya başlanacaktır ve bu paragraftan herhangi bir anlam çıkarabilen sekizinci kişiye bir akıllı cihaz hediye etmeyi planlıyorum, diğer bir taraftan bakınca bu yazı işinin bir an evvel bitmesi lazım çünkü aşağıda çok işim var bir sürü yapılacak şey var ve hepsi beni bekliyor, mühendislerimden biri yine işi bırakacak, düzgün eleman bulmak çok zor, vefa sanki sadece bir semt adı olarak kalmış. CNC makina almak istersen önce mekay, sonra yine mekay, en son yabancı düşüneceksin, en iyi hareket yerliden şaşmamaktır.

 

 
Bu son bölümde ilgisiz ve mesnetsiz yazıma devam edeceğim ve diyeceğim ki ey renklerinde sarı olanlar ve diğer tüm renkli takımlar, siz kim oluyorsunuz da siyah ve beyaza boyun eğmiyorsunuz, yoksa siz torna tezgahı mısınız? Eğer bu bir işaretse koy sepete git yoluna herkes kendi koluna hay dedi genç delikanlı şapkası kırmızı kız bile korkmadı kurttan sen korktun yılana düşen denize sarılır derler, tencerenin dibi kara olsa ne olur ak olsa ne olur. Özlü sözler ve deyimler sözlüğü vardı bir zamanlar rengi kahve rengiydi bir de kırmızı devlet parasız yatılı Anadolu liseleri hazırlık kolejler falan yazan saman kağıdı bir kitap vardı, test kitabıydı ne komikti gülle gibiydi, Türkçe sözlük filan da vardı.