Kimler Geldi Kimler Geçti?!

Kimler Geldi Kimler Geçti?!
29 Şubat 2012 09:28

Bugün size kısa kısa bilgi notları ile bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum

Başbakan Erdoğan dunku grup toplantısında 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'tan söz ederek yine mağdur edebiyatı yaparken, yakın dönemi 27 Nisan e muhtırasını unuttu. Bu muhtıranın mimarı dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile 5 Mayıs 2007 tarihinde İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda yaklayık iki saat üreyle baş başa ne görüştüğünü , mezara kadar götürülecek sırrın ne olduğunu hala açıklamadı. Büyükanıt emekli olmasından sonra kendisine takılan "Devlet Şeref Madalyası" nın ve tahsis edilen trilyonluk arabanın açıklamasını hala yapmadı.
AKP'nin kurucuları arasında öne çıkan dört isimden biri olan, AKPiktidarında Maliye Bakanlığı yapan ve daha sonra partisinden ayrılarak Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener TV8'de katıldığı programda ilginç iddialarda bulunmuştu. Şener, "Ben şu anda iktidarın 28 Şubat ile işbirliği içinde olduğunu düşünüyorum. O dönemde 28 Şubat'ı savunan gazeteciler şimdi hükümeti savunuyorlar. O gün; en çok gözüken isimlerden biri olan Çevik Bir'dir ve şimdi Başbakan'a yakındır. 28 Şubat'ta Sincan'da tankları yürüten komutan şimdi nerededir soruyorum? Kendisi şu anda Kara Kuvvetleri komutanımızdır. Bu atamayı, en kudretli olduğu dönemde yapan bizzat Başbakan'dır."


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 5 Ocak 2012 tarihinde parlamento ile ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yazılı ve sözlü soru önergelerinin yanıtlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesine ilişkin bir yazı gönderdi. Ancak aradan geçen bir aya yakın sürede durumda bir değişiklik olmadı. 13 Şubat 2012 tarihi itibarıylaTBMM'ye 1074 'ü sözlü olmak üzere 3 bin 880 soru önergesi verilmiş durumda. Sözlü soru önergelerinin 879'u TBMM Genel Kurulu gündeminde. Yazılı soru önergelerinin 1430'u işlemde. Süresi geçmesine karşın yanıtlanmayan yazılı soru önergesi sayısı 665. Bu veriler gösteriyor ki TBMM'de iktidar partisinden gelen düzenlemeler jet hızıyla geçirilirken, bununla yetinmeyip içtüzük değişikliğiyle muhalefetin sesi iyice kısılmak istenirken, muhalefet milletvekillerinin denetim yollarını kullanmaları engellenmektedir.

Türk-iş, Şubat ayında 4 kişilik aile için açlık sınırını 924, yoksulluk sınırını ise 3 bin 171 lira olarak açıkladı. 16 yaşından büyükler için asgari ücretin brüt 886 lira olduğu dikkate alındığında bu rakamlar çok çarpıcı.

Dr Ali Arif Ozzeybek

Bugün size kısa kısa bilgi notları ile bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum…


 


         Başbakan Erdoğan dunku grup toplantısında 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'tan söz ederek yine mağdur edebiyatı yaparken,  yakın dönemi 27 Nisan e muhtırasını unuttu.  Bu muhtıranın mimarı dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile 5 Mayıs 2007 tarihinde İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda yaklayık iki saat üreyle baş başa ne görüştüğünü , mezara kadar götürülecek sırrın ne olduğunu hala açıklamadı.  Büyükanıt emekli olmasından sonra kendisine takılan  "Devlet Şeref Madalyası" nın ve tahsis edilen trilyonluk arabanın açıklamasını hala yapmadı.


 


……



            AKP'nin kurucuları arasında öne çıkan dört isimden biri olan, AKPiktidarında Maliye Bakanlığı yapan ve daha sonra partisinden ayrılarak  Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener TV8'de katıldığı programda ilginç iddialarda bulunmuştu.  Şener, "Ben şu anda iktidarın 28 Şubat ile işbirliği içinde olduğunu düşünüyorum. O dönemde 28 Şubat'ı savunan gazeteciler şimdi hükümeti savunuyorlar. O gün; en çok gözüken isimlerden biri olan Çevik Bir'dir ve şimdi Başbakan'a yakındır. 28 Şubat'ta Sincan'da tankları yürüten komutan şimdi nerededir soruyorum? Kendisi şu anda Kara Kuvvetleri komutanımızdır. Bu atamayı, en kudretli olduğu dönemde yapan bizzat Başbakan'dır."


 


…..


 


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 5 Ocak 2012 tarihinde parlamento ile ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yazılı ve sözlü soru önergelerinin yanıtlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesine ilişkin  bir yazı gönderdi. Ancak aradan geçen bir aya yakın sürede durumda bir değişiklik olmadı. 13 Şubat 2012 tarihi itibarıylaTBMM'ye 1074 'ü sözlü olmak üzere 3 bin 880  soru önergesi verilmiş durumda.  Sözlü soru önergelerinin 879'u TBMM Genel Kurulu gündeminde. Yazılı soru önergelerinin 1430'u işlemde. Süresi geçmesine karşın yanıtlanmayan yazılı soru önergesi sayısı 665. Bu veriler gösteriyor ki TBMM'de iktidar partisinden gelen düzenlemeler jet hızıyla  geçirilirken, bununla yetinmeyip içtüzük değişikliğiyle muhalefetin sesi iyice kısılmak istenirken,  muhalefet milletvekillerinin denetim yollarını kullanmaları  engellenmektedir.


 


….


Türk-iş, Şubat ayında 4 kişilik aile için açlık sınırını 924,  yoksulluk sınırını ise 3 bin 171  lira olarak açıkladı.  16 yaşından büyükler için asgari ücretin brüt 886 lira olduğu dikkate alındığında bu rakamlar çok çarpıcı.


 


Dr Ali Arif Ozzeybek – H&H Yorum


Yazarın Son Yazıları:
Herkes için eşit fırsatlar sunan Anayasa Mümkün mü ? Batsın bu dunya.
Bu kan durmalı; Çözüm önerim
CHP yenileştirmeci olmalıdır