Kaftancıoğlu ‘benim ilçem’ dediği yerde de kaybetti! Kongre yatırımı ‘il binası’ işe yaramadı!

Kaftancıoğlu ‘benim ilçem’ dediği yerde de kaybetti! Kongre yatırımı ‘il binası’ işe yaramadı!
2 Ocak 2020 11:38

Kaftancıoğlu bu haftayı da kayıpla kapattı! Bir süredir devam eden CHP ilçe kongreleri bugünkü seçimlerle devam etti. Esenyurt kongresinde konuşan Canan Kaftancıoğlu, “Burası benim ilçem ve mevcut başkanımla devam etmek istiyorum” demesine rağmen seçimi kaybetmesi, Kaftancıoğlu ve ekibinde şok etkisi yaptı.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongreleri İstanbul’un çeşitli ilçelerinde bugünkü seçimlerle devam etti.

 

 

Yeni Soluk’da yer alan habere göre Büyükçekmece de yapılan kongreye tek aday olarak giren ve İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile pek hoş olmadıkları bilinen Hüseyin Remzi Gökbulak alırken, kendisi de Esenyurtlu olan Canan Kaftancıoğlu’nun açık destek sunduğu Duran Keleş karşısında Hüseyin Ergin kongreyi aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuşmasında “burası benim ilçem ve mevcut başkanımla devam etmek istiyorum” demesine rağmen seçimi kaybetmesi, Kaftancıoğlu ve ekibinde şok etkisi yaptı.

 

 

Gaziosmanpaşa da Binali Dağdeviren karşısında daha önce Canan Kaftancıoğlu’nun yönetiminde olan ancak yolları ayrılan Hakan Bahçetepe kazanırken, Sultangazi ilçesinde yapılan kongreye tek aday olarak giren Murat Poyraz başkanlığını yeniledi. Bağcılar da Mevcut Başkan Murat Sönmez, Murat İmrek karşısında kaybederken kazanan listedeki delegenin Kaftancıoğlu’na muhalif olacağı yönünde görüşler ağırlık kazanıyor. Sarıyer’de Belediye Başkanının adayı olarak anılan Sevim Yalınkılıç Temizel kongreyi alan aday oldu. Zeytinburnu üyesi kongreye tek adayla girdi. Metin Doğan yine değişmeyen başkan olarak kaldı.

 

 

İstanbul 1. Bölgede bugün yapılan kongrelerde, Ataşehir’de Celal Çıplak kazanırken Kaftancıoğlu’nun burada da elleri boş kaldı. Maltepe bugün ilginç bir kongreye tanık oldu. İki adayın yarıştığı kongrede her iki adaya da aynı sayıda (192) oy çıkınca yeniden sayım yapıldı. Yeniden yapılan sayım sonucuna göre; Ali Cengiz Erol 195 oy alarak ipi göğüsleyen aday oldu.

 

 

Bugüne kadar yapılan seçimlerde ise, Avcılar da renk vermeyen aday Erdal Nas kongreyi kazanmıştı. 22 delegenin olduğu Avcılar da 17 delegenin Canpolat ekibine yakın olduğu ağırlık kazanıyor. Küçükçekmece de mevcut başkan seçimi almasına rağmen delegeye tam hakim değil, Esenler de Bülent Ütebay ipi göğüsledi. Beylikdüzü’nde ise İmamoğlu’nun sözünden çıkmayan Taşkın Özer seçimi kazanmıştı.

Kısmi olarak tamamlanan ilçe kongrelerinde alınan sonuçlara göre; Cemal Canpolat ekibinin delege üzerinde sayısal olarak tüm ekipler içinde açık ara önde olduğu gözlemlendi.