‘Kaçak’ havalimanı yargıya taşındı

‘Kaçak’ havalimanı yargıya taşındı
17 Eylül 2014 09:30

Kamuoyuna duyurulduğu günden beri tepkilere neden 3. Havalimanı planları yargıya taşındı.

 

 

TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri tarafından ortak açılan dava, dün yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. Odalar Şubeleri 3. Havalimanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına dava açtı. Açıklamada 3. Havalimanı’na ilişkin planların temel atma töreninden 10 gün sonra askıya çıkarıldığı için “kaçak” olduğunun altı çizildi. Toplantıya TMMOB’dan Sami Yılmaztürk, Rezan Bulut, Akif Atlar ve Mücella Yapıcı katıldı.

 

 

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, Halen devam eden 3. Köprü ve çevre yolları inşaatlarının 1/100.000’lik planlara işlenmediğini vurguladı.

 

 

HAVALİMANI, PLANLARA İŞLENMEMİŞ

 

 

Yapıcı, “3. havalimanının doğumuna neden olan, 3. köprü ve çevre yolları hâlâ 100 bin ölçekli planlara işlenmemiştir. Çünkü işlenirse yeniden dava konusu olabilir. Onun için bu kadar önemli bir havalimanı projesi çevre düzeni planında ‘yolsuz’ bulunmaktadır” dedi.

 

 

Şehir Plancıları Odası’ndan Akif Burak Atlar ise Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yıllık 25 milyonluk kapasitesinin sadece 15 milyonunu kullandığını Atlar, 150 milyon kapasiteli bir havalimanının gereksiz olduğunu aktardı.

 

 

Kaynak:  Taraf / Billur Özgül