İşyeri Psikoloğu

İşyeri Psikoloğu
10 Mart 2022 13:37

Endüstriyel ve organizasyonel işyeri psikoloğu, işyerindeki bireysel, grup ve organizasyon dinamiklerini inceler ve değerlendirir. Bu araştırmayı, kuruluşların ve çalışanlarının refahını ve performansını iyileştiren sorunlara çözüm bulmak için uygularlar.

İşyeri Psikolojisini Anlamak

Dışarıdan, başarılı bir işin tek belirleyicisinin karlılık olduğunu varsaymak kolaydır. Sonuçta, kârlılık büyümenin yolunu açar ve bir işletmenin rekabetçi kalmasını sağlar. Ancak kârlılık genellikle birden fazla faktöre bağlıdır: iyi bir ürün; iyi iletişim kuran ekipler ve motive, iyi eğitimli ve şirket hedeflerine bağlı çalışanlar gibi. Başarı aynı zamanda bir işletmenin işyeri sorunlarını hem bireysel hem de kurumsal düzeyde belirleme ve çözme becerisine de bağlıdır. 

İşyeri psikolojisi, işyerindeki insan davranışının bilimsel çalışmasıdır. Bireysel, grup ve organizasyon dinamiklerini değerlendirmeye ve bu araştırmayı bir organizasyonun ve çalışanlarının refahını ve performansını iyileştiren sorunlara çözüm bulmak için kullanmaya odaklanır.

İşyeri psikologları şu tür sorulara bakarlar:

- Kararlar nasıl alınır mı? 

- İletişim ne kadar etkilidir? 

- Ekip üyeleri nasıl etkileşimde bulunur ve iş birliği yapar? 

Bu ve diğer pek çok sorunun yanıtını bilmek, işletme sahiplerinin, şirketlerinin daha iyi çalışmasını sağlamak için sistemleri ve dinamikleri nerede değiştireceklerini değerlendirmelerine yardımcı olur.

İzmir psikolog arayışınızda psikolojik danışmanlık gereksinimleriniz için Nora Psikoloji kliniği olarak, Çalışanlarınızın işlerinde daha başarılı, daha huzurlu ve işine bağlı bir şekilde çalışması adına online terapi ve psikolojik danışmanlık hizmetlerimiz ile sizlere destek oluyoruz.

Çalışanlarınızın işlerinde daha verimli olabilmeleri için Türkiye ve Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, sorunlarını çözmek için online terapi hizmeti ile destek veriyoruz.

İşyeri Psikoloğu

İşyeri psikologları, psikolojik araştırmaların tasarımı, uygulanması ve analizinde uzmanlardır. Bulgularını, işyerindeki insani ve organizasyonel sorunları çözmeye yardımcı olmak için çeşitli şekillerde uygularlar, örneğin:

- Eğitim ve geliştirme ihtiyaçlarının belirlenmesi.

- İş yaşam kalitesini optimize etmek.

- Eğitim programlarının oluşturulması, uygulanması ve bunların etkinliğinin değerlendirilmesi.

- Çalışanlara ve organizasyon liderlerine koçluk yapmak.

- Kişi ve kuruluşların performansını değerlendirmek için kriterler geliştirmek.

- Tüketici tercihlerini, müşteri memnuniyetini ve pazar stratejilerini değerlendirmek.

Bilim insanı-pratisyenleri olarak İşyeri psikologları, işyerinde insan davranışı biliminde özel eğitim alırlar. Bu eğitim, onlara iş başarısı için kritik olan konular hakkında derin bir bilgi sağlar. 

Şirketiniz / Firmanız için işyeri psikoloğu görevlendirebilir, elemanlarınızı işlerinde daha başarılı, daha dikkatli ve verimli olmaları için motive edebilir ve özel sorunlarında ücretsiz terapi almalarını sağlayarak işine daha bağlı çalışanlar edinebilirsiniz.

İş Eğitimi ve Geliştirme

İşyeri psikoloğu, çalışanları eğitmek için psikolojiyi kullanmakla da ilgilenirler. Bu, belirli işleri yapmak için hangi tür becerilerin gerekli olduğunu değerlendirmeyi ve yöneticilere başarılı bir şekilde motive etmelerine ve çalışanlarla çalışmasına yardımcı olabilecek teknikleri öğretmeyi içerebilir.

Bir işyeri psikoloğu, yöneticilerin iletişim becerilerini arttırmalarına, güçlü bir yönetim tarzı sürdürmelerine ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir program geliştirmekle görevlendirilebilir.

İzmir Psikolog arayışınızda sizlere işyeri psikolojisi alanında da destek olan NoraPsikoloji kliniği, iş veriminizi arttırmanız ve işe alımlarda, elemanların hangi alanlarda daha verimli çalışacağını ve yönetim kademesinin çalışanlarla olan diyaloglarını ve bu vesile ile de iş verimliliğini arttıracak kontrolleri sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Norapsikoloji kliniği uzmanları ayrıca zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı bir işgücünün korunmasına yardımcı olmak için çalışır. Bu süreç genellikle iş rollerinin geliştirilmesiyle başlar.

Sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak, adil ücret programları geliştirmek ve çalışanların haklarını güvence altına almak bu alanda ilgi duyulan konulardan sadece birkaçıdır. İşletmeler, sağlıklı çalışanların daha iyi performans gösteren çalışanlar olduğunun giderek daha fazla farkına vardıkça, işyeri psikoloğuna olan talep artmaya devam edecektir.