Muharrem İnce’den basına sitem! ‘Sözlerim sizlere değil patronlarınıza’

Muharrem İnce’den basına sitem! ‘Sözlerim sizlere değil patronlarınıza’
7 Ekim 2020 08:02

Memleket Hareketi ziyaretleri kapsamında dün Hatay, Osmaniye ve Mersin’e giden Muharrem İnce Mersin’de de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 
İnce “Medyanın yüzde 100’ü yandaş oldu artık.Bir iktidarın yandaş medyası var bir de iktidar karşıtlarının yandaş medyası var. Zannetmeyin ki sadece iktidarın yandaş medyası var. Biz hiçbirinde yer bulamıyoruz. Ama biz bu topluma üçüncü bir yoluz. İster göstersinler ister göstermesinler umrumuzda değil. 83 milyonla kucaklaşacağız. Ankara’da ggenel merkez binalarına kilitlenip salıdan salıya 45’er dakikalık kayıkçı kavgasının içinde olmayacağız.

 

 

Türkiye’de yargıdan sonra en çürümüş kurum medyadır. İnsanların sefaletini göstermiyorlar. “ açıklamasını yaptı.


 

m7 m8
m5

m6
m1 m2 m3 m4

m1

m2

m3

İnce  Hatay’da basın mensuplarının “Gittiğiniz illerde CHP İl başkanlıklarını ziyaret ediyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

 

“Hayır etmiyorum. Birkaç gerekçeyle. Kalabalık olsun istemiyoruz. Artık yeni bir siyaset tarzı var. İnsanları meydana toplayıp hitap etme devri bitti.  Yeni dönemde siz insanların içine gideceksiniz. İşle caddeleri boydan boya yürüyeceksiniz. İnsanlarla sohbet edeceksiniz. Mitingden ziyade, Salı’dan Salı’ya Meclis’ten konuşmaktan ziyade insanların ayağına gitme modeli bu. Salıdan Salıya birbirleriyle kavga eden iktidar ve muhalefet değil. İnsanların ayağına giden bir siyasi yapı. 

İkinci gerekçe şu: Haber verdiğinizde sizin arkadaşlarınız etrafınızı sarıyor. Bir anlamda vatandaşla bağ kuramıyorsunuz. Oysa şimdi doğaçlama rast gele gittiğinizde sadece bir partililerle değil bütün partililerle kucaklaşma imkanı buluyorsunuz ve derdinizi daha kolay anlatıyorsunuz. Kamuoyunu daha güzel algılıyorsunuz.

 

 

Bir diğeri de CHP yönetiminin arkadaşlarıma zarar vermesini istemiyorum. Çünkü bana destek veren milletvekillerinin hiçbirini listeye koymadılar. Onlara zarar vermek için.. Arkadaşlarımı koruyorum. “

h1 h2 h3 h4 h5 h6 h7 h8 h9 h10

Muharrem İnce Hatay ziyaretinin ardından Osmaniye’ye gitti. İnce Osmaniye’ye girişte vatandaşlar tarafından böyle karşılandı:

01

o2

o3

o4

 

o5 o6 o7