İlkay Gündoğan, Türkiye'yi Almanlara tanıtmak için Türkiye'ye geldi

İlkay Gündoğan, Türkiye'yi Almanlara tanıtmak için Türkiye'ye geldi
2 Ağustos 2013 11:00

Almanya Milli Takımı’nın 22 yaşındaki yeteneği Borussia Dortmund’un başarılı futbolcusu İlkay Gündoğan hem iki haftalık tatilini geçirmek hem de Almanlara Türkiye’yi bir Bundesliga yıldızı aracılığı ile tanıtmak için Türkiye’ye geldi.

İlkay Gündoğan zorlu futbol sezonu öncesinde İstanbul ve İzmir’de enerji depoladı. Almanya’dan arkadaşlarıyla birlikte gelen ve Türkiye’deki tatilini ünlü Alman televizyonu ZDF’nin izleyip yayınlamasına izin veren Gündoğan, bir anlamda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in kendisine verdiği “Kültür Elçisi” ünvanının da hakkını vermiş oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ITB Berlin Fuarı kapsamında düzenlediği basın toplantısında Borussia Dortmund?da oynayan Alman milli takımının Türk kökenli oyuncusu İlkay Gündoğan’ı Türkiye’nin fahri kültür ve turizm elçisi olarak tanıttı.

Bakan Çelik Mart ayında Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyarette, Gündoğan’ı “Türkiye Cumhuriyeti’nin Almanya’daki fahri kültür ve turizm elçisi” olduğunu ifade etmiş ve futbolcunun Türkiye’ye olan sevgisiyle ve kişiliğiyle ülkemizi güzel bir şekilde temsil ettiğini belirtmişti. Çelik, Almanya Milli Takımı oyuncusunun ülke tanıtımı konusunda da güzel misyonlar üstleneceğine işaret ederek, Gündoğan’a Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı bir plaket vermişti, Gündoğan da Bakan Çelik’e Borussia Dortmund’da giydiği 8 numaralı formayı hediye etmişti.

İlkay Gündoğan’ın İstanbul’dan ekranlara yansıyan görüntüleri, birlikte çok zaman geçirmese de, vatandaşlarına yabancılaşmadığını da gösteriyor. Şampiyonlar liginde final oynayan İlkay bu kez vapur iskelesinde Türk gençleriyle top oynadı.