Halk Onlara Eylem Yapsın Diye Oy Vermedi

Halk Onlara Eylem Yapsın Diye Oy Vermedi
26 Eylül 2011 15:42

TBMM eski Başkanı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, halkın BDP’li vekillere Meclis’te görev yapmaları için oy verdiğini belirterek, “Halk onlara eylem yapsın, eylemlere destek olsun veya bazı eylemlerin teşvikçisi olsun diye oy vermedi. Halk, kendi sorunlarının çözümü için oy verdi” dedi.

 

Rize’de bulunan Toptan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. BDP’li vekillerin Meclis’te yemin etmemeleriyle ilgili değerlendirmesi sorulan Toptan, şunları söyledi:

 

“Halk onlara, ‘Gidin Meclis’te görev yapın’ diye oy verdi. O nedenle gerekçeleri ne olursa olsun bana göre hiçbir haklı gerekçeleri yok. Gelip parlamento çalışmalarına katılmaları gerek. Katılmıyorlarsa bu işten vazgeçmeleri lazım. O nedenle kamuoyunu ve Meclis’i daha fazla oyalamadan, kesin ve net bir karar verip ona göre hareket etmeleri lazım. Halk onlara eylem yapsın veya eylemlere destek olsun veya bazı eylemlerin teşvikçisi olsun diye oy vermedi. Halk kendi sorunlarının çözümü için oy verdi. Onlardan istenen ve beklenen, gelip yemin etmek suretiyle parlamento çalışmalarına katılmalarıdır. Parlamento kürsüsünü istedikleri gibi kullanabiliyorlar zaten. Kimsenin engel olduğu da yok. Gazete aracılığı, eylemler aracılığı ile konuşmak yerine gelip parlamento kürsüsünü kullanıp, ne diyeceklerse, ne istiyorlarsa onu ifade etmeleri gerekir.”

 

SİLAHLARIN SUSMASI İÇİN TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİLAH BIRAKMASI LAZIM

 

Son günlerde meydana gelen terör saldırılarını da değerlendiren Toptran, “Türkiye’nin terörle mücadeleden vazgeçmesi söz konusu olamaz. Terör bitene kadar bu mücadele devam eder. Elbette güvenlik güçlerimizin şehit olmasıyla yüreğimiz yanıyor. Silahların susması için terör örgütünün silah bırakması lazım. Onlar terörü kullanarak Türkiye’yi zafiyete uğratmak istiyorlarsa bunun böyle olmadığını şimdiye kadar anlamış olmaları lazım. Türkiye bir taraftan terörle mücadele ediyor, diğer taraftan siyasi, ekonomik ve soysal bakımdan büyüyüp gelişmeye devam edecek” dedi.

 

Terör örgütünün sivillere yönelik saldırılarını da değerlendiren Toptan, “Terör örgütlerinin genel amacı toplumda infial yaratmaktır. Sivillere yönelik eylemlerin artmasındaki neden budur. Korku salmaya çalışıyorlar. Ama ne yapmak isterlerse istesinler biz terörler mücadelemizi sürdüreceğiz ve başarıya ulaşacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

 

DHA