Halk Ekmek’te şok istifa! Yavaş, yerine o ismi atayacak iddiası!

Halk Ekmek’te şok istifa! Yavaş, yerine o ismi atayacak iddiası!
23 Nisan 2020 09:08

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Recep Mızrak, hakkında çıkan fahiş maaş haberleri ve bazı ihaleler sebebiyle istifa etti. Başkan Mansur Yavaş daha önce Halk Ekmek’in başına getirdiği Fahrettin Gökşin’in 3 ay 3 gün sonunda görevine son vermişti. Gökşin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 3 gün çalıştığına dair tazminat istemesinin ardından bu istek yerine getirilmişti ve Gökşin’e 3 günlük 5 bin TL tazminat ödenmişti.

 

 

ŞİRKETTE NELER OLMUŞTU?
İddiaya göre Halk Ekmek’te genel müdür ve bazı genel müdür yardımcıları arasında bir kutuplaşma yaşandığı bu kutuplaşma Halk Ekmek’in koridorlarında yumruklu olayların yaşanmasına sebep olmuştu. Koridorda herkesin gözü önünde büyük bir kavga yaşandığı ve bunun sonucunda Başkan Yavaş’ın olaylardan birkaç gün sonra kendi atadığı Genel Müdür Fahrettin Gökşin’i görevden aldığı konuşulmuştu. Bu olaylar halk ekmeğin işleyişini de etkilemişti. İşleri durma noktasına getiren bu olaydan sonra Halk Ekmek’te danışman olarak görev alan Recep Mızrak, Gökşin’in yerine Genel Müdür olarak atanmıştı. Sular Eylül 2019’dan beri bir türlü durulmadı.
Yaşadığımız corona günlerinde, sokağa çıkma yasağı ve ekonomik darlık sebebi ile stratejik önemi daha da artan Halk Ekmek Genel Müdürlüğü’ne liyakat sahibi ve CHPli biri olan Yönetim Kurulu Üyesi Aşur Cem Tağluk’un gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

CHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu’na yakın bir isim olan Tağluk’un, Yavaş’ın talimatı ile personele yapılan anket yoklamasında da, en üste yer alması, ibreyi Tağluk’a kaydırdı.
Yavaş’ın MHP’den CHP’ye transfer olmasında 2014’te aktif rol oynayan Kuşoğlu’nun da arkasında durduğu ve Halk Ekmek’in bir an evvel toparlanması için Tağluk’u önerdiği belirtildi.

r1

r2