FETÖ’nün Marmara Bölge imamı tutuklandı

FETÖ’nün Marmara Bölge imamı tutuklandı
10 Eylül 2016 16:18

Fethullahçı Terör Örgütü’nün Jandarma’daki yapılanmasının “Marmara Bölge imamı” olarak görev yaptığı belirlenen öğretmen Nihat Keskin gözaltına alındı.

 

 

 

 

Nazif Karaman / Sabah

 

 

15 Temmuz darbe girişimindeki Marmara bölgesindeki FETÖ’cü Jandarma personelini koordine ettiği ve darbeye destek vermeleri talimatı verdiği iddia edilen Keskin, tutuklanarak cezaevine konuldu. Örgütün İstanbul Anadolu yakasındaki Jandarma personelinden sorumlu imamı da özel bir bankanın müdürü çıktı. Bölge imamı Nihat Keskin’in emri altında çalışan bankacı Erhan Durak tutuklanarak cezaevine konuldu.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün Jandarma içerisindeki yapılanmasına ilişkin çalışmalarda önemli detaylara ulaşıldı. Çekmeköy İl Jandarma Komutanlığı’nda çalışan ve darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kalkışmada görev almak üzere bölgeye giden Muhammed Aliko ve Mustafa Özyurt’un FETÖ mensubu olduğu belirlendi. Tutuklanarak cezaevine konan iki asker, ifadelerinde FETÖ hiyerarşisi içerisinde hareket ettiklerini, abi konumundaki Baki ve Asım kod’lardan talimat alarak darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı’na gittiklerini anlattılar.

 

 

BANKA MÜDÜRÜ FETÖ ABİSİ

 

 

 

Baki ve Asım kod isimli kişilerin gerçek kimliklerini belirleyen savcılık, Reşat Şahin ve Evren Pehlivan isimli FETÖ ağabeylerini gözaltına aldı. Bu kişilerin ifade ve yer gösterme işlemleri sonucu örgütsel yapılanma kapsamında bir üst abisi olan İstanbul Anadolu yakası Jandarma imamı Erkan kod Erhan Durak’a ulaşıldı. Özel bir bankada müdür olarak çalıştığı belirlenen Erhan Durak gözaltına alınırken o da ifadesinde bir üst abisinin adını verdi.