FETÖ’den tutuklanan Ali Demir, Gül’ü tatmin etmişti!

FETÖ’den tutuklanan Ali Demir, Gül’ü tatmin etmişti!
1 Ocak 2020 21:40

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, ÖSYM eski Başkanı Ali Demir hakkında FETÖ üyeliği ve “zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma” suçlarından 18 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

 

 

Cumhuriyet Savcısı Adem Güney tarafından hazırlanan iddianamede, Ali Demir’in ÖSYM Başkanı olarak görev yaptığı 2010-2015 yılları arasında ÖSYM’nin kozmik odası olarak bilinen soruların hazırlandığı birime alınan kişilerin tamamının FETÖ üyesi olduğu belirtildi. İddianamede, ÖSYM’de hazırlanan sınav sorularının hazırlanan programlarla kopyalandığı hazırlanan raporlarla ortaya çıktı. Kopyalanan ÖSYM sınav sorularının FETÖ’nün ÖSYM’den sorumlu imamı Bekir Şimşek’e ulaştırıldığı, soruların Şimşek vasıtasıyla örgüt mensuplarına ulaştırıldığı kaydedildi.

 

 

DÖNEMİN CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL ALİ DEMİR’E BÖYLE SAHİP ÇIKMIŞTI

 

Gül, Ali Demir’le ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

 

‘Bana verdiği bilgiler çerçevesi içerisinde, aslında bu basına verilen kopya tamamen ayrı hazırlanmış bir kopya. Esas bir ana kitapçık olduğunu, onun hiç kimseye verilmediğini, o ana kitapçıktan bütün öğrenciler için farklı şekilde hazırlanan kitapçıkların da yine hiç kimseye verilmediğini söyledi. Zaten bugün öğlen itibariyle herkesin sorusunu, kağıdını, cevabını internete koyduklarını söyledi. Dolayısıyla bu kadar açık, şeffaf bir şekilde ortaya çıktıklarını, böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Daha önce biliyorsunuz, burayla ilgili birçok eleştiriler de vardı. Devlet Denetleme Kurulu da o zaman incelemişti, bu çerçeve içerisinde zaten bir rapor da vermişlerdi ama çok süratli bir şekilde kanunu çıktı, yeniden yapılandırıldı. Dolayısıyla Başkandan aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimizin güvenle kendilerini ikinci sınava hazırlamaları gerekir.”

 

Abdullah Gül’ün bu açıklamasını Twitter hesabından paylaşan CHP eski milletvekili Şerafettin Turpcu “CB Abdullah Gül, YGS’deki ”gizli şifre” iddialarıyla ilgili olarak, ”ÖSYM Başkanı Ali Demir’den aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimizin güvenle kendilerini 2. sınava hazırlamaları gerekir” GÜL ve türevlerine herkes evet dese de, oy verirsem ellerim kırılsın!” dedi.