Fenerbahçe Galatasaray Finali Yarın

Fenerbahçe Galatasaray Finali Yarın
9 Şubat 2013 13:16

Eskişehir’de oynanan Spor Toto Türkiye Kupası Erkekler Basketbol Sekizli Final karşılaşmalarında Fenerbahçe ülker ile Galatasaray Medical Park,rakiplerini yenerek finale yükseldi.

 

 

 

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’ndaki yarı final maçlarında Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş’ı 75-66, Galatasaray Medical Park da Banvit’i 81-68 yendi. Fenerbahçe Ülker ile Galasaray Medical Park takımları yarın saat 15.00’de Eskişehir Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’ndeki Spor Salonu’nda kupa finalinde karşı karşıya gelecek.

 

 

 

 

Yarı final karşılaşmalarının ardından düzenlenen basın toplantısında takımların baş antrenörleri oynadıkları maçları değerlendirdiler. Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Luca Dalmonta, Oyuncularımız sahada gereken her şeyiyaptı. Beşiktaş’ın üstünlüğü ele geçirmesine izin vermedik. Beşiktaş’ın sahadaki eşleşmelerine iyi reaksiyon verdik. Oyuncularım sahadaki düzeni okuyabildiler. Her bir oyuncunun bizim için bir güç olması önemli. Önemli olan formanın arkasında yazılı olan değil, önünde yazılı olan değeri taşıyorlar. Pazar günü oynayacağımız maçın rakibini bekleyeceğiz. Hangi rakiple karşılaşıyor olursak olalım zor bir maç bizi bekliyor. Sahada elimizde olan her şeyi ortaya koyacağız dedi.

 

 

 

 

Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ergin Ataman’da zor da olsa maçı kazandıklarını, pazar günü de kendilerini çok zor bir maçın beklediğini söyledi. Ataman, Maçın başından itibaren otuz üçüncü dakikaya kadar her şey planlı gelişti. Savunmada içeriyi çok iyi kapattık. İkili oyunlarda ve hucumlarda doğru atışları bulduk. Takım bir anda durdu. İkili oyunlarımızı Banvit durdurdu. Çok rahat kazanabileceğimiz bir maçı kaybetme noktasına geldik. Uzatmada Gordon şov vardı. Finaldeyiz. Finalde çok daha diri ve iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Zor bir maç olacak dedi.

 

Banvit Baş Antrenörü Orhun Ene maç esnasından iki teknik faul nedeniyle karşılaşmadan diskalifiye edilmesi nedeniyle Yardımcı Antrenör Yalçın Küçüközkan basın toplantısında konuştu. Küçüközkan  İstediğimiz şekilde başlayamadık. Amacımız Galatasaray’ın organizasyonlarını bozmak istiyorduk. Sonuçta mücadeleyle beraberliğe getirdiğimiz maçı bütün takım kazanmaya çok inandık. Maçın stresinden dolayı hakemleri eleştirmeyeceğim. Çok dengeli olduklarını düşünmüyorum. Orhun Ene’nin tepkileri karşılıklı çok dengeli düdüklerin olmadığı için. Sonuçta bir emek veriyoruz ve bu kupayı kazanmak için herkes ter döküyor. Yapılan hatalara stresle tepki gösteriyorsunuz. Orhun Ene atıldıktan sonra bütün guardımız düştü ve takım inancını yitirdi diye konuştu.