Eskişehir'de bin kişi, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz için yürüdü

Eskişehir'de bin kişi, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz için yürüdü
13 Haziran 2013 09:52

Eskişehir’de yaklaşık bin kişi, 2 Haziran’da Taksim Gezi Parkı eylemine destek için yapılan protesto gösterisinde polisin sıktığı biber gazından kaçtığı ara sokakta sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğrayarak beyin kanaması geçiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için yürüdü.

Eskişehir’de yaklaşık bin kişi, 2 Haziran’da Taksim Gezi Parkı eylemine destek için yapılan protesto gösterisinde polisin sıktığı biber gazından kaçtığı ara sokakta sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğrayarak beyin kanaması geçiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için yürüdü. Yürüyüşe Korkmaz’ın annesi, babası ve avukat olan ağabeyi de katıldı.

Akşam saatlerinde Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ve üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafları ile ‘Diren Ali! Ali İsmail Korkmaz Yalnız Değildir‘ yazılı pankart açarak, çadır kuran gençlerin bulunduğu bölgeye doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne tedavisi süren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz, avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

Kalabalık “Hükümet istifa”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Ali İsmail Korkmaz yalnız değildir” şeklinde slogan attı. Aralarında bozkurt selamı veren gençlerin de bulunduğu kalabalık Porsuk Bulvarı Migros Mağazası önüne kadar yürüdü. Burada kalabalığa hitaben üniversite öğrencisi Tevfik Caner Ertay konuşma yaptı. Ertay, kendisinin 2 Haziran’da polisler tarafından dövüldüğünü, hastanede tedavi görüp taburcu edildiğini söyledi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz’da yaptığı konuşmada “Kardeşimin başına gelenler herkesin başına gelebilirdi. Kardeşimin uğradığı saldırıyı görenlerin durumu yetkililere ya da bize bildirmelerini istiyoruz” dedi. Gürkan Korkmaz, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan kardeşi Ali İsmail Korkmaz’ın halen ESOGÜ Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık tekrar yürüyerek Espark Alışveriş Merkezi önündeki çadırların bulunduğu yere gelerek yürüyüşü sonlandırdı.