Eski başbakan intihara kalkıştı

Eski başbakan intihara kalkıştı
21 Haziran 2012 14:40

Romanya’da yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezası verilen eski başbakan Adrian Nastase, polisler cezaevine götürmek için geldikleri sırada intihar girişiminde bulundu. Boğazından yaralanan Nastase, hastaneye kaldırıldı.  Yolsuzlukla suçlanan Romanya eski Başbakanı Adrian Nastase, başkent Bükreş’te mahkeme tarafından iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Polis, mahkemenin verdiği kararı bildirmek ve cezaevine götürmek için eski başbakanın Bükreş’teki evine gitti.

Polisleri soğukkanlı karşılayan eski başbakan Nastase, birkaç kitap almak amacıyla odasına gitmek isteğini söyledi. Polislerin izin vermesi üzerine odasına giden Adrian Nastase, intihar girişiminde bulundu. Tabancayla ağzının içine ateş eden Nastase’nin boğazından yaralandığı ve daha sonra hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

BOĞAZINDAKİ KURŞUN ÇIKARILDI
Romanya eski Başbakanı Adrian Nastase’nin avukatı, müvekillinin bilincinin yerinde olduğunu ve hayatı tehlikesi bulunmadığını açıkladı. Ameliyatla Nastase’nin boğazındaki kurşunun çıkarıldığı belirtildi. PONTE’NİN ‘AKIL HOCASI’
İntihar girişi sonrası Romanya Başbakanı Viktor Ponta, eski başbakan Nastase’yi hastanede ziyaret etti. Hastanede açıklama yapan Ponta, “Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur” dedi.

Başbakan Ponta’nın “akıl hocası” olarak nitelendirilen Nastase, 2000-2004 yılları arasında Romanya’da başbakanlık görevinde bulundu. Nastase, 2004 yılında seçim kampanyasında 1.5 milyon Euro haksız harcama yapmakla suçlanıyordu.