Erdoğan: Yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır

Erdoğan: Yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır
22 Aralık 2013 11:30

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir haftadır yargıda, emniyette bazı odaklar eliyle, bir komplo uygulamaya konulduğunu belirterek, “Yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır ve bizim yolsuzluk konusundaki hassasiyetimiz zaten bellidir. Bir takım gazetelerin, ajanların hukuku çiğneyerek yayınladıkları görüntülere, fotoğraflara, attıkları manşetlere montajla sosyal medyadaki görüntülere asla aldanmayınız. Bu komplonun amacı başka” dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Giresun’da Atatürk Meydanı’nda düzenlenen toplu açılışı töreninde konuştu. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, bağımsızlıklarından zerre kadar taviz vermeyeceklerini belirterek, “Allah bu güzel ülkeye zeval vermesin. Taşıyamayacağı yükü yüklemesin. Biz millet olarak çok büyük acılar yaşadık. Çok büyük badireler atlattık. Kanımızı vererek, canımızı vererek, dedelerimizi, ninelerimizi hatta kadınlarımızı çocuklarımızı şehit vererek istiklalimizi kazandık. Biz istiklale aşık bir milletiz. Ne diyor istiklal marşı? Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal. Birileri varsın kula tapmaya devam etsin. Bizim umumiyet aşkı farklıdır. Bizim anlayışımızda kula kulluk yoktur. Biz istiklalimizden zerre kadar taviz vermeyiz. Şunu da dost düşman çok iyi bilsin. Eğer istiklalimize el uzatan olursa, bu ülkeyi karıştırmak için kirli tuzaklar kurulursa biz o elleri kırarız. Biz o tuzakları bozarız” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

KİMSE BU MİLLETİN BOYNUNA ALTIN LALE TAKAMAZ

 

“Türkiye karanlık odakların, hainlerin, ajanların, provokatörlerin gelip istedikleri gibi davranacakları operasyon yapacakları bir ülke değil” diye konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

 

“Benim ülkemde kimse ameliyat yapamaz. Kaos çıkaramaz. Ülkemin büyümesini durduramaz. Hangi örgütü kullanırlarsa kullansınlar. Hangi maşayı hangi ajanı kullanırlarsa kullansınlar bu millet istiklali uğruna gereken cevabı gerektiği gibi verir. Herkes haddini bilecek. Sizin karşısında Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Türkiye artık o eski Türkiye değil. Onlar 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat’ta kaldı. Bu millet uyandı güçlendi. Hiç kimse bu ülkeye kök söktüremez. Tarih boyunca olmadı. Bundan sonrada kimse bu milletin boynuna altın lale takamaz.”

 

 

YOLSUZLUK BU İŞİN KILIFI

 

Erdoğan, yolsuzluk kisvesi altında, son derece hukuksuz, çirkin, aynı zamanda son derece karanlık bir tuzağın kurulduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

 

“Bir haftadır yargıdaki, emniyetteki bazı odaklar eliyle, Türkiye’de bir komplo uygulamaya konuldu. Ben burada söylüyorum, yolsuzluk bu işin sadece kılıfıdır ve bizim yolsuzluk konusundaki hassasiyetimiz zaten bellidir. Bir takım gazetelerin, ajanların hukuku çiğneyerek yayınladıkları görüntülere, fotoğraflara, attıkları manşetlere montajla sosyal medyadaki görüntülere asla aldanmayınız. Bu komplonun amacı başka. Fakirin elinden tutuyor, engelli kardeşime, üniversite öğrencilerine biz bu bursları verebiliyoruz. Evinde engelliye bakana ücret vermek diye bir şey var mıydı? İşte biz bunu yaptık. Bunu yaptığımız için mi yolsuzluk içine düştük? Bütün okullarda biz sıraların üzerine ücretsiz kitapları koyduğumuz için mi yolsuzluk mu yaptık? Paramızla kitap bulamıyorduk kitap. Doktor ilaç verir, SGK Genel Müdürü beyefendi, CHP’nin genel müdürü, biz zamanında ilaç bulamıyorduk ilaç. Bunların elinde beş tane koyun var kaybedip gelirler. Bunlar kim ülkeyi yönetmek kim? Şimdi bunlardan rahatsız oluyorlar.”

 

 

BİZ BABAMIZIN OĞLU OLSA DEVLETİN MALINI ÇALIYORSA BUNUN HESABINI SORARIZ

 

Konuşmasında istikrarı, güven ortamını kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Erdoğan, “Şimdi bunlardan tabi rahatsız oluyorlar, nasıl olmasınlar? 11 yılda Türkiye faizi düşürüyor, 642 milyar lira kazanıyor. Şu anda faiz lobisi kuduruyor, çünkü bu onların cebinde olacaktı. Bunlar 642 milyar lirayı kaybetti, işte mesele bu. Kaybettikleri o faizi geri almak istiyorlar. Türkiye’yi eskiden olduğu gibi yağmalamak, sömürmek istiyorlar. Eğer bu dönemde kim olursa olsun, biz babamızın oğlu olsa devletin malını çalıyorsa bunun hesabını sorarız. Bizim böyle bir derdimiz yok. İstikrarı güven ortamını kimsenin bozmasına izin vermeyiz. Bunlar terörü geri getirmek istiyorlar. Şehitlerimizin gelmesini bekleyenler, isteyenler var. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Geçen hafta kurulan tuzak budur. Ne yazık ki Türkiye içindeki bir takım örgütlerde bu kirli tuzakta taşeron oldu. Buna destek verdiler. Bu tezgahın değirmenine su taşıdı” ifadelerini kullandı.

 

 

POLİSİME, ANA AVRAT SÖVEN BU CHP’NİN MİLLETVEKİLLERİ DEĞİL MİYDİ

 

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yargıdaki, emniyetteki hukuksuzlukları savunduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Şimdi ana muhalefetin genel müdürü çıkmış, buraya dikkat edin. Diyor ki ‘76 milyon sizin arkanızda.’ Ey genel müdür, ama bu temizlerden değil. Bunda her numara vardı. Bu Rahşan affıyla işi kurtardı. Şimdi ben soruyorum. Ey anamuhalefetin genel müdürü, adını ağzıma almayacağım dedim ya. Silivri’deki mahkemeye hakaret eden bu genel müdür değil miydi? Silivri’ye gidip de orada kendi arkadaşlarını ziyaret etmek suretiyle, yargı üzerinde baskı oluşturmak isteyen kendisi değil miydi? Hakimlere, savcılara hakaretler yağdıran bundan dolayı hakkında fezleke oluşan genel müdür değil miydi? Milletvekili polise, bunun milletvekili benim polisime, affınıza sığınıyorum, ana avrat söven bu CHP’nin milletvekilleri değil miydi? Kendi milletvekili, kendi hemşerisi eline taş alıp polise atıyordu. Bu genel müdür o zaman polise sahip çıkmıyor. O ahlaksız vekiline sahip çıkıyordu. Şimdi çıkmış çeteleri savunuyor. Polis görevlendiriliyor, operasyona gidiyor. Bir polis operasyona da gitse, operasyonda girdiği ofiste ya da evde bacak bacak üstüne atmak suretiyle, eline bir tesbih külhanbeyi gibi orada duramaz. Polis de olsa, çünkü sen görevin neyse onu yapacaksın. Oraya gideceksin, koltuğa oturacaksın elinde tespih külhanbey gibi, nedir o ya? Bu benim polisime yakışmaz. Bu Türk polisine yakışmaz. İster yürütmede olsun, ister yargıda olsun bu yanlışları yapanlar da karşılarında bizi bulacaklardır. Burada benim bakanlarımı lekelemek için bu adımları atanlara, millet yanıtını verecek ve bu tuzakları bozacaktır.”

 

 

CHP YOLSUZLUK GÖRMEK İSTİYORSA YANI BAŞINDAKİLERE BAKSIN

 

Erdoğan nerede çete, kirli örgüt varsa, hepsinin yanında CHP’nin olduğunu, çetenin arkasında saf tuttuğunu vurgulayarak, “CHP şimdi bu kirli örgütün arkasında vagon oldu. Benim milletim bu kirli ittifakı affetmez. CHP yolsuzluk görmek istiyorsa yanı başındakilere baksın. CHP Genel müdürü yolsuzluk görmek istiyorsa, yanı başındakilere baksın. Dosyasını raftan indirdiği şimdi de aday yapmaya çalıştıkları kişilere baksın. Mesele yolsuzluk falan değil. O kılıf, biz o meseleyi hallederiz, gereği neyse yaparız. Hiç merak etmeyin. Ama buradaki asıl mesele Türkiye, büyük Türkiye meselesi” diye konuştu.

 

 

BAZI ZAVALLI ÖRGÜTLERİ MAŞA OLARAK KULLANIP KAOS OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

 

Erdoğan konuşmasında, “Geçen hafta kurulan tuzağın manası çok açıktır. Huzuru, istikrarı bozalım. Teröre can verelim, faizi yükseltelim” ifadelerine de yer vererek şunları kaydetti:

 

“Şu bir yıldır Giresun’da anneler ağlamıyor, babaların yürekleri dağlanmıyor, ocakları sönmüyor. İşte bu da birilerini rahatsız ediyor. Neden? Çünkü 30 yıllık dönemde Türkiye çok büyük paralar kaybetti. Şimdi yeniden bu oyunu kurmak istiyorlar. Uluslararası örgütler bu işin içinde. Bu oyunu beraber bozacağız. Kirli hesapları alt üst edeceğiz. Yağma yok, artık hiç kimse ama hiç kimse milletime böyle bedeller ödetemeyecek. Bu hadiselerin başlamasıyla çok kirli bir ittifak oluştu. Kimin kiminle hareket ettiğine çok dikkat edin. Hangi gazetenin ortak manşet attığına, hangi televizyonların aynı dili kullandığına dikkat edin. Sermaye gruplarının bir araya geldiğine dikkat edin. Bu süreçte CHP’nin MHP’nin aldığı tavra dikkat edin. Tıpkı 27 Mayıs’ta olduğu gibi ip gibi bir çizgide buluştular. Tıpkı 12 Eylül 28 Şubat’ta olduğu gibi tek ses oldular. İşte 12 Eylül halk oylamasında gördünüz. Kimlerin kimlerle aynı hizaya geldiğini siz o zaman gördünüz. Şu anda da aynısını yapıyorlar. Şimdi yanlarına yeni müttefikler de aldılar. Benim vatanımı karıştırmaya çalışıyorlar. Uluslararası basını kullanarak, çirkin kasetlerle komplolarla karalamayla benim milletimi güya dize getirmeye çalışıyorlar. Dindar kisvesi altında bazı zavallı örgütleri maşa olarak kullanıp kaos oluşturmak istiyorlar. Millet bu ittifakı da bozar. Siz bu kirli ittifakları defalarca bozdunuz. Biz bu yolda milletimizle yürüyoruz. Biz yanımıza kirli uluslararası basını alarak yürümüyor, biz kasetlerle yürümüyoruz. Biz yolunu şaşırmış provokatörlerle yürümüyoruz. Biz milletle yürüyoruz. Bize önce Allah yeter, sonra millet yeter.”

 

 

KİMİN KİMİNLE DEĞİRMENİNE SU TAŞIDIĞINA LÜTFEN DİKKAT EDİN

 

Yolsuzluk kılıfı altında Türkiye’de faiz, savaş ve kan lobisinin operasyon yapmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:

 

“O kirli eller kırılacaktır. Bu ülke bağımsız kalacak. Uluslararası örgütlerin operasyon sahası olmadı olmayacak. 30 Mart’ta bu oyunu siz bozacaksınız. Bu medyada son derece örgütlü kasıtlı şekilde ülkeye karşı bir operasyon yapılıyor. Bu haberlere karşı dikkatli olun. Bir fasık bir ajan bir hain size haber getirdiğinde ona inanmayın. Siyasi partileri lütfen dikkatle izleyin. Kimin kiminle değirmenine su taşıdığına lütfen dikkat edin. 28 Şubat’ta darbeye payendelik yapan sermayeye karşı dikkatli olun. Onların geçmişlerini unutmayın. İçinizdeki fitnecilere karşı lütfen dikkatli olun. Müslüman elinden ve dilinden, diğer Müslüman’ın da emin olduğu insandır. Bu yapılan nedir? Biz Allah’ın izniyle bugünleri de geride bırakacağız. Milletçe güçlenerek çıkacağız. Kardeş olalım diyerek, kardeşine kurşun sıkanlardan olmayalım. Utanır insan utanır, edep denilen bir şey var. Bunlar öyle durup dururken olmadı. Bunlar sıradan değil çalışarak oldu, üreterek, kazanarak oldu. Hortumları keserek oldu.”