''Emine Ülker Tarhan, Kılıçdaroğlu'nu alkışlamıyor'' iddiası

''Emine Ülker Tarhan, Kılıçdaroğlu'nu alkışlamıyor'' iddiası
3 Ekim 2012 12:02

Taraf Gazetesi bugün 12. sayfasında CHP ile ilgili küçük kısa ama ilginç bir detay habere yer verdi.

3-5 satırdan oluşan haber CHP’nin dün gerçekleşen bu senenin ilk grup toplantısıyla ilgiliydi.

”HÜSEYİN AYGÜN’UN ÇİLESİ” başlığını taşıyan ve Aygün’ün Kılıçdaroğlu’nu dinlerken bir resminin yer aldığı haberde CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın CHP liderini hiç alkışlamadığı iddia edildi…

İşte o iddianın yer aldığı haber:

Milletvekillerinin işi ise daha zordu, Kılıçdaroğlu’nu üzüm yiyerek izlemek, önceki gün Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Gül’ü ayak ayak üstüne atarak dinlemek kadar zor görünüyordu.
Alkış ise serbestti ama her nedense Emine Ülker Tarhan hanım, bu fiilden imtina ediyordu, daha cool takılıyordu.

Dersimli Hüseyin Aygün ise (bir süre önce PKK’lılar tarafından mizansen icabı kaçırıldığını Başbakan ve CHP’nin külyutmaz ulusalcılarınca tespit edilmişti) elleri çenesinde Genel Başkan’ın “Oslo’daki görüşmeyi ben mi yaptım” sorusu ile biten, Barzani, Kürt meselesi, milli haysiyet konusundaki cümlelerini renk vermeden dinliyordu. Hali, kürsüdeki Gül’ü dinleyen Erdoğan’a benzetilse de siyasi pozisyonları buna elvermiyordu.

H&H olarak AKP kongresi sırasında bakan ve bakan eşleri dahil herkesin Başbakan konuşurken, elleri önde birleşmiş, kıpırdamdan oturduklarına dikkat çekmiştik.
Ne kimse bacak bacak üstüne atabiliyordu, ne de Başbakanı dinleyen vekiller veya eşleri ellerini çenelerine ya da bellerine koyarak Erdoğan’ı dinleyebiliyorlardı.
İlkokulda öğretmenleri ”çabuk çiçek olun” çocuklar diyen öğrenciler misali AKP’liler kıpırdamadan, mum gibi 2 buçuk saat BAŞKANlarını dinliyorlardı.

Demokrasi adına bunu gündeme getiremeyen TARAF gazetesinin dikkatini sayın Ülker’in alkış yapıp yapmamasının çekmesi de kanımızca büyük bir gazetecilik başarısıdır!