Edremit'i yağmur vurdu

Edremit'i yağmur vurdu
10 Mart 2013 00:02

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmur ve Kazdağları’ndan gelen sel suları, ilçeye felaketi yaşattı.

 

 

 

Edremit İlçesi’nde dün saat 19.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur bugün saat 03.00’e kadar sürdü. İlçe merkezi, Akçay, Zeytinli, Kadıköy, Güre ve Altınoluk beldelerinde yüzlerce ev ve işyerini su bastı, çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı, bir çok maddi hasarlı trafik kazası oluştu. Yağışlar nedeniyle ilçenin Akçay çıkışında yer alan Kanlıdere’nin taşması sonucu, Edremit-Çanakkakale karayolunda trafik, 6 saat tek şeritten verildi. Balıkesir’den 9 kişilik Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Kurtarma ekibi, ev ve işyerlerinde mahsur kalanları kurtarmak için çalıştı.

 

 

 

Sabah saatlerinde işe gidenler, cadde ve sokakları kaplayan çamurların içinde yürümekte zorluk çekti. Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda biriken kum ve çakılın yanı sıra yağmur suyu rögarlarına sürüklenen asfalt parçalarını görenler hayrete düştü. Ev ve işyerleri sular altında kalan vatandaşlar, Edremit Belediyesi’nin yeterli önlem almadığı için sel baskınlarının sıklıkla yaşandığını öne sürdü.

 

 

 

 

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, “Yaşadığımız büyük bir felaketti. Metrekararaye 117 kilogram yağış düştüğü bilgisi var. Şu ana kadar can kaybı bilgisi bize ulaşmadı. İnşallah böyle bir şey yaşanmaz. Belediyelerimiz alarma geçti, kurtarma çalışmalarında askeri birliklerden de destek aldık. Hasar tespit çalışmalarına başladık ama şu an net bir bilgi yok” dedi. Bu arada Balıkesir Valisi Ahmet Turan’ın da bölgeye gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.