Deprem nedeniyle taşınmak isteyene tahliye taahhütnamesi imzalatılıyor

Deprem nedeniyle taşınmak isteyene tahliye taahhütnamesi imzalatılıyor
26 Şubat 2023 09:45

Maraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından deprem bölgesinde yaşayan çok sayıda insan farklı kentlere göçtü. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok kentte kira fiyatları da bu süreçte ikiye katlandı.

 

 

Uzmanların ‘Büyük Marmara’ depremi uyarılarının ardından özellikle İstanbul’da yaşayan çok sayıda kişi de riskli gördükleri evlerden taşınma kararı aldı. 1999 depreminde büyük hasar alan ilçelerden olan Avcılar’da ailesi yaşayan M.G. de bunlardan biri oldu. Maltepe’de 20 bin lira tutarında bir ev bulan M.G.’ye ileri tarihli taahhütname imzalatılmaya çalışıldı.

 

 

KİRALARKEN TAHLİYE BELGESİ TALEP EDİLİYOR

 

 

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre emlakçı tarafından tahliye tarihi yazılmadan kiralama aşamasında imzalatılmaya çalışılan belgede ”Her ayın birinci günü içerisinde ödemem gereken kiracısı bulunduğum … Maltepe/İstanbul adresinde bulunan taşınmaz dairenin kirasını düzenli ödemediğim ya da kiralanan taşınmazın kendisine, içinde bulunan demirbaşlara ya da bulunduğu binanın ortak kullanım alanlarına esaslı bir zarar verdiğim takdirde herhangi bir ihtara ve uyarıya gerek olmaksızın oluşan maddi hasarları onaracağımı ya da maddi bedelini karşılayacağımı, kiraladığım taşınmaz daireyi kiraya veren …’a bir bedel talep etmeden temiz, hasarsız, eksiksiz ve tam olarak teslim ve tahliye edeceğimi peşinen kabul ve taahhüt ederim” ifadeleri yer aldı.