Çocuklarda Diş Çekilmesi

Çocuklarda Diş Çekilmesi
7 Mart 2023 18:53

Çocukların dişlerinin çekilmesine ihtiyaç duyacağı bazı durumlar vardır. Çocukların çoğu müdahale olmaksızın dişlerini doğal olarak kaybederken, bazı durumlarda çekim yapılması gerekir.

Endodontist nedir, uzmanlığı neleri kapsar? Detaylı bilgiler web sitemizde.

 

İlk Dişleri Kaybetmek

Çocuklar ilk dişlerini genellikle 6 yaşlarında kaybederler. Yetişkin dişleri çıkmaya başladığında süt dişlerini dışarı doğru iter. Çocuğunuz önce dişinin sallandığını fark edebilir ve onu oynatmak isteyebilir. Diş zamanla kendiliğinden çıkacağı için bu tamamen normal ve güvenlidir. Tereddüt etmenize gerek yoktur.

 

Diş çekiminin olasılık haline gelebileceği yer, bu doğal sürecin gerçekleşmediği zamandır. Çocuklarda  yetişkin dişlerinin çıkması için uygun yerin olması önemlidir. Yetişkin dişleri kalıcı dişler olduğu için ağızda kalıcı sorunlara yol açabilecek ve yerleşmelerine engel olabilecek herhangi bir sorun olmadan çıkmaları önemlidir.

 

Örneğin, diş çekiminin yaygın bir nedeni, yetişkin dişleri gelmeden önce süt dişlerinin düşmemesidir. Aşırı tutulan süt dişi olarak adlandırılan bu durum, yetişkin dişlerinin daha iyi çıkması için çekim gerektirebilir. Yetişkin dişlerin çocuğunuzun ağzında doğal yerlerini alması için yeterli alan yoksa, çarpıklık oluşabilir.

Özel diş kliniği randevu almak için hemen arayın!

Çocukların Hasarlı veya Enfekte Dişleri

Çocuğunuz için diş çekimi gerekebilecek başka bir durum, dişlerinden birinin veya daha fazlasının onarılamayacak şekilde hasar görmesidir. Bu durum kaza, spor yaralanması, apse, kemik veya diş etindeki enfeksiyon veya tedavi edilemeyecek kadar büyük bir boşluk nedeniyle oluşabilir. Restoratif seçenekler mevcut değilse, diş hekiminiz sorunu çözmek ve daha fazla hasarı durdurmak için dişin çekilmesini önerebilir.