CHP’li Tekin: Doğalgaz ve elektriği kesilen abone sayısında büyük artış!

CHP’li Tekin: Doğalgaz ve elektriği kesilen abone sayısında büyük artış!
22 Kasım 2022 09:50

“Son bir yılda elektrik ve doğalgaz faturasını hiç ödeyemediği için sürekli kesintiye uğrayan abone sayısının 1 milyonu geçtiğini söyleyen CHP’li Tekin, “faturalar nedeniyle vatandaşın yüzde 72’si icralık olmuş durumda. Hani, kimsenin elektriği, doğalgazı kesilmeyecekti.” dedi

 

 
CHP’li Tekin açıklamalarında şunları söyledi:

 
Genel Başkanımızın kış gelmeden önce iktidara bir önerisi olmuştu. Demişti ki ‘kara kış geliyor. Kara kış fonu kuralım doğalgazdan ve mutfak tüpünden ÖTV ve KDV almayalım Elektrikten KDV almayalım, fakir fukara vatandaşın yanında olalım.’ Dinlemediniz. Geldiğimiz noktada ekonomik şartlar zaten ağır. Bunun üzerine elektrik ve doğal gaz borcu eklendiğinde insanlarımız şimdi ne yapacak?” dedi.

 
Son bir yılda elektriğe yüzde 150, doğalgaza yüzde 165 zam yapıldığını hatırlatan Tekin, “Kriz Avrupa’da da yaşanıyor diyorsunuz ama bu ülkeler kendi vatandaşlarının ne doğalgazını ne de elektriğini kesiyor. Bizde iktidar ise, vatandaşımıza kombiyi kısın diye akıl veriyor. Devlet akıl vermez. Yoksula, işsize, darda kalana, ısınma sorunu olana destek verir. Yoksul vatandaş faturasını ödeyemiyor. Kış aylarında tüketimdeki artışa bağlı olarak bu kesintiler daha da artacak ve ne yazık ki pek çok aile kışı soğukta geçirecek. Yönetenleri vicdanlı olmaya davet ediyorum.” Diye konuştu.