CHP'li Öztrak: Biz milliyetçiyiz, ulusçuyuz

CHP'li Öztrak: Biz milliyetçiyiz, ulusçuyuz
27 Ocak 2013 00:05

BALIKESİR ve ilçelerinde CHP örgütlerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Balıkesir il örgütünde basın toplantısı yapıp, partililerle bir araya geldi.

Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


 
Bulgaristan’da çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu, Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Ahmet Doğan’a yapılan silahlı suikast girişimini kınayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, saldırıdan sonra Bulgaristan Başbakanı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın neler konuştuğunu öğrenmek istediklerini vurguladı. Öztrak, demokrasilerde siyasetçinin sesinin şiddetle susturulmasını kabullenemediklerini söyledi.
 

YEM 70, SÜT 70, İŞ BİTMİŞ
 
Öztrak, Balıkesir’de zeytin üreticisi ve hayvancılık yapan üreticinin halinin perişan olduğunu, son 10 yılda zeytin ve zeytinyağı maliyetlerinin 4 kat arttığını, buna rağmen zeytin fiyatının 1.4, zeytinyağı fiyatının ise 2 kat arttığına dikkat çekip, üreticinin bu şartlarda ayakta kalamayacağını belirtti. Öztrak, Eskiden ailesini çok rahat geçindiren üreticinin bugün tapusunu cebinde taşıyıp kime devredebileceğini düşündüğünü söyledi.

BÜYÜKŞEHİR DEĞİL, BÜTÜNŞEHİR
 

CHP’nin genel seçimlerden önce pek çok şehri büyükşehir yapma sözü verdiğini hatırlatan Öztrak, “Bizim modelimiz büyükşehir modeliydi. Belde belediyeleri, köyleri ile ayakta duran bir büyükşehir modeli. AKP iktidarının getirdiği bütün şehir modelidir ve halkın görüşü alınmadan belde belediyeleri kapatılmıştır. Avrupa Yerel Yönetimler Sözleşmesi’ne de aykırıdır, demokrasiye de, insan haklarına da aykırıdır.” diye konuştu.


 
BİZ MİLLİYETÇİYİZ, ULUSÇUYUZ
 
Hüseyin Aygün ile Birgül Ayman Güler’in çıkışlarının partide ne gibi sıkıntılar yarattığının sorulması üzerine Öztrak şunları söyledi: “CHP’nin programı, tüzüğü, genel başkanının açıklamaları var. CHP’nin ideolojisine, kurucu başkan Atatürk’e bakıldığında, göreceğimiz tek şey var. Bu partinin içine her tür fikriyat girebilir. Bu partinin içine giremeyecek tek fikriyat vatandaşları, etnik, mezhep, cinsiyet bazında bölen fikirlerdir. Bu fikirler CHP’ye giremez. Birgül Ayman Güler yıllardan beri CHP’de çalışan akademisyen bir arkadaşımızdır. Mecliste konuşurken kendisine çok sataşma olmuş, ama neyi ifade ettiğini genel başkanımızla görüştükten sonra açıkladı.” diye konuştu.

Öztrak,  Atatürk’ün yurttaş toplum tabanında biçimlenen ırkçılığa dayanmayan milliyetçilik konseptinin CHP’nin 6 okundan biri olduğunu hatırlatarak:
“Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da açıkça söylediği gibi biz bu anlamda milliyetçiyiz, bu anlamda ulusçuyuz.”
dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “AKP’ye kredi veriyoruz” sözlerini hatırlatan Öztrak:
“Dediler ki Abdullah Öcalan ile görüşüyoruz. PKK’ya teröriste silah bıraktıracağız. Böyle bir görüşme yapıyorsanız biz de size kredi veriyoruz, ama görüşme bir açık olacak, iki bu yurdun her köşesindeki vatandaşın içine sinmeyecek hiçbir taahhüdün içine girmeyecek. Üç bu görüşmeleri kendi ikbalin için kullanmayacaksın. Dört muhalefet partisine veya TBMM’ye bilgi vereceksin. Söylediklerimize ilk büyük tepki başbakandan geldi. Neden? Bizim dediğimiz kredinin o şartları ona ağır geldi.”
diye konuştu. 

CHP üzerine bir takım oyunların oynanmak istenebileceğini dile getiren Öztrak, bu oyunlar karşısında yılmayacaklarını belirterek: “Bu ülkeyi bir arada tutabilecek birlik içinde tutabilecek, herkesi kucaklayabilecek tek parti, mezhep üzerinden, etnik köken üzerinden siyaset yapmayı reddeden, bu ülkenin kurtuluş mücadelesinde Anadolu topraklarında yaşayan her ferdi kucaklayarak düşmanı bu ülkeden sürüp atan, kuvva-i milliye ruhu altında şekillenen CHP’dir.” dedi.