CHP’li Karasu’dan Bakan Uraloğlu’na: Sivaslının talebi için ne yapıyorsunuz?

CHP’li Karasu’dan Bakan Uraloğlu’na: Sivaslının talebi için ne yapıyorsunuz?
13 Mart 2024 10:14

İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin kesiştiği noktada yer alan, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet eserlerinin bir arada bulunduğu açık hava müzesi Sivas, yıllardır yeni uçak seferlerini bekliyor.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, yeni seferlere ilişkin talebi Bakan Uraloğlu’na sordu. Uraloğlu topu serbest piyasa koşullarında çalışan işletmelere attı.
ANKARA/
Sivas’ın yıllardır beklediği ve tüm toplumsal kesimlerin ortak talebi olan yeni uçuş seferleri yıllardır başlamadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu’nun Sivaslı vatandaşların mağduriyetlerini dile getirerek “Neden yeni seferler başlamıyor?” sorusuna Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu serbest piyasa koşullarında çalışan havayolu işletmelerini adres göstererek yanıt verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivaslı vatandaşların talebi olan ve kendisinin her fırsatta dile getirdiği Nuri Demirağ Havalimanı’na yeni uçak seferleri konulması konusunda bir kez daha açıklamalar yaptı. Konuyu TBMM gündemine taşıdığını hatırlatan ve Sivas’ın, İstanbul’a direk uçuşlar dışında İzmir ve Antalya başta olmak üzere yurt içi uçuşlarda yeni uçak seferleri beklediğini hatırlatan Karasu’ya Ulaştırma Bakanı Uraloğlu dikkat çekici bir yanıt verdi.
Sivas’ta bu talebin toplumun tüm kesimlerinin ortak talebi olduğunu hatırlatan Karasu, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet eserlerinin bir arada bulunduğu açık hava kent müzesi niteliği taşıyan bir kent olan Sivas’ın yılın dört mevsiminde misafir ağırladığını hatırlattı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir geçmişe ve mirasa sahip bir coğrafyada bulunan Sivas’ın bu talebinin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Karasu, daha çok yatırımı hak eden kentin İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin kesiştiği noktada yer aldığını ve yüzölçümüyle ülkenin ikinci büyük kentini oluşturduğuna dikkat çekerek Nuri Demirağ Havalimanı’na sadece İstanbul’a direkt uçuşları yapılmasının artık kabul edilemez olduğunu söyledi.
SİVASLININ TALEBİ İÇİN NE YAPIYORSUNUZ
Kış mevsiminin ağır yaşandığı Sivas’ta vatandaşların Ankara dışında sadece karayoluna mahkum kaldığını, yaz aylarında da kente gelen gurbetçiler de dahil olmak üzere karayolunu kullanmak zorunda kaldıklarını belirten Karasu, “Bütün bunlar Sivas’ta önemli mağduriyetler yaşatıyor. Daha önce bu konuyu ısrarla gündeme getirdim Meclis gündemine de taşıdım. Sivas’taki sanayiciler, iş insanları, esnaflar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşımız, yani toplumun tüm kesimleri bu talebi defalarca dile getirdi ama bu haklı talep bir türlü karşılanamadı. Hemşerilerimiz, hepimiz bu konuyu çok önemsiyoruz. Talepler, havayolu firmalarına iletilmiş olmasına karşın bu ortak talep yıllardır karşılanmıyor. Bakan, biz Sivaslılara havayolu işletmelerini adres gösteriyor. Biz onları biliyoruz da sen onları teşvik için, Sivaslıların talebini yerine getirmeleri için ne yapıyorsun? Bize onun yanıtını ver” diye konuştu.
BAKAN İŞLETMELERE ATTI
Sivaslı vatandaşların mağduriyetlerini yazılı soru önergesine dönüştüren Karasu’ya Ulaştırma Bakanı Uraloğlu serbest piyasa koşullarında çalışan havayolu işletmelerini adres göstererek yanıt verdi. Havayolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğunu belirten Uraloğlu, “Hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi, aktarmalı/aktarmasız uçuş ile seferin icra edilmesi vb. hususlar; havayolu işletmelerinin kendi uhdelerinde olup, havayolları, filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarında bulunan hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendileri belirleyerek talepte bulunmaktadır. Uçuş başvurusu olması halinde, başvurular ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca değerlendirilmeye alınmaktadır” yanıtını verdi.