CHP’li Ceylan’dan Gazi Süleyman Paşa Camii İmamına sert eleştiri, Alamos Gold’a hatırlatma!

CHP’li Ceylan’dan Gazi Süleyman Paşa Camii İmamına sert eleştiri, Alamos Gold’a hatırlatma!
9 Ekim 2021 09:08

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, altın arama ruhsatı uzatma talebi kabul edilmeyen Alamos Gold firmasının Kaz Dağları Kirazlı-Balaban Bölgesini 13 Ekim 2021 tarihine kadar boşaltmaması halinde işgalci olacağını duyurdu.

 

 

Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden “Atatürk’ün itleri” diyerek hakaret içeren sözler sarf eden Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Camii imamı hakkında da konuşarak, “Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Camisi imamı sosyal medya hesabından “Mustafa Kemal’in itleri” diyerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu işlemiştir. Bu hakaret ve işlediği suç açıkça Cumhuriyet’e meydan okumaktır” dedi.

 

 

Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Gelibolu Gazi Süleyman Paşa İmamının sosyal medya üzerinden Cumhuriyet yurttaşlarına yönelik sarf ettiği hakaret içeren sözleri ile Alamos Gold firmasının 13 Ekim’den sonra Kirazlı Balaban bölgesini terk etmemesi halinde işgalci olacağı bilgisini gündeme taşıdı. Özgür Ceylan, sözlerine “Yurtsever imamlarımıza saygılarımızı iletiyorum” sözleriyle başlarken, “Ancak, Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Camisi imamı sosyal medya hesabından “Mustafa Kemal’in itleri.” diyerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu işlemiştir” iddiasında bulundu. Özgür Ceylan, imamın sarf ettiği sözlerle kurucu önder Mustafa Kemal Atatürk ve milyonlarca cumhuriyet yurttaşını aşağılamaya çalıştığını belirtirken, “Sözde din adamı kılığındaki bu meczup hakkında müftülük inceleme başlatmış ancak kamuoyu bu kendini bilmeze ne ceza verileceğini merak etmektedir. Bu hakaret ve işlediği suç açıkça cumhuriyete meydan okumaktır” diye konuştu.

 

 

Alamos Gold 13 Ekim’den Sonra İşgalci

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Kaz Dağları Kirazlı-Balaman Bölgesi’ndeki altın arama ruhsatı yenilenmeyen Kanadalı Alamos Gold firmasının da, sahayı boşaltmaması halinde 13 Ekim 2021 tarihinden sonra işgalci olacağını söyledi. Özgür Ceylan, Alamos Gold’un 13 Ekim 2021 tarihinde Kirazlı-Balaban sahasını boşaltmış olması gerektiğini, aksi hâlde işgalci konumuna düşeceğini ifade ederken, “Kaz Dağları göz bebeğimizdir. Her iki konunun da takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diye sözlerine son verdi.