CHP’li belediyeler soluk alınan hava kabarcıklarıdır

CHP’li belediyeler soluk alınan hava kabarcıklarıdır
5 Aralık 2023 12:24

22 yıllık AKP iktidarı ile gelinen tek adam rejimi ülkede demokrasi de adım adım yok edildi.

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 
Muhalefet içinse kazanılan belediyeler Demokrasi adına soluk alınan hava kabarcıklarına dönüştü.

 
2002 yılından beri yapılan genel seçimlerle oluşan AKP iktidarları maalesef kendinden olmayan tüm kesim ve tabakaları ötekileştirdi.

 
Kendinden olmayan kesimlere ne iş ne aş ne de gelecek hakkı tanıdı.

 
Kendi gibi düşünmeyenlerin kendi yaşam tarzına uymayanların yaşam tarzına müdahale ederek kendileri gibi yiyip içmesine kendileri gibi yaşaması için zorladı aksini tercih edenlerin yaşam alanını daraltı.

 
AKP iktidarının muhalefet için yok ettiği en doğal hakları, insanlar muhalefetin kazandığı belediyelerde bularak bir ölçüde nefes alır hale geldiler.

 
Örneğin iş alanında bu gün CHP’nin kazandığı büyük şehir belediyeleri ve ilçe Belediyelerine yapılan iş başvuruları aşırı sayıdadır.

 
Örneğin Ankara büyük şehir belediyesine iş için bırakılan öz geçmiş (CV) sayısı 170.000 Çankaya belediyesine bırakılan öz geçmiş (CV) sayısı 35.000 Yenimahalle belediyesine bırakılan öz geçmiş (CV) sayısı 30.000’dir.
Bunun en büyük nedeni Devlet kurumlarına iş alımlarında iktidar yandaşlarına iş verilip diğer kesimlerin dışlanmasıdır.

 
Hiçbir belediyenin bu talebin altından kalkması mümkün değil buna rağmen birçok kişi bu belediyelerde işe girip bir ölçüde nefes aldı.

 
AKP iktidarı Cumhuriyete ve Cumhuriyetin değerleri olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere birçok değerimizi unutturmaya çalışırken CHP’li belediyeler tarihe mal olmuş kahramanlarımızı şairlerimizi yazarlarımızı sanatçılarımızı ruh dünyamıza esin kaynağı olmuş kişilerin yaşatılması adına yapılan çeşitli etkinlikler ile sürekli olarak anarak gelecek nesillere aktarılması için gerekenleri yaptılar.

 
AKP iktidarı Cumhuriyet değerlerine bağlı sanatçılara konser yasakları sahne yasakları uygulayarak onları toplumdan soyutlamaya toplumu sanattan soyutlamaya çalıştığı ortamda CHP’li belediyeler onlara kucak açıp çağdaş sanatçıların soluk aldığı hava kabarcıkları oldu.

 
Kindar ve dindar bir nesil yetiştirme iddiası ile yola çıkan AKP iktidarı eğitimi dinselleştirme faaliyetinde geldiği son nokta anaokullarına kreşlere mescit yapılması zorunluluğuna kadar getirdi.

 
CHP’li belediyelerin görevde olduğu yerlerde açılan birçok anaokulu ve kreşte çağdaş eğitim öğretim ilkesine uygun olarak Atatürkçü nesiller yetişmesi için tüm olanaklar seferber edilerek yurtsever demokratların çocukları için bir hava kabarcığı oldu.

 
Örneğin Ankara Yenimahalle belediyesinin açtığı 8 adet Anaokulu ve Kreşinde binlerce çocuğa en üst düzeyde eğitim piyasa şartlarının çok çok altında bir bedelle veriliyor.

 
Bu ve benzeri birçok neden boğulmak istenen çağdaş medeni insanlar için birer hava kabarcığı olan CHP’li belediyelere sahip her yurtsever aydın için birinci görevdir.

 

Yunus BÜLBÜL X


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu