CHP’li Bektaşoğlu: Her hayır Türkiye’nin hayrına olacaktır

CHP’li Bektaşoğlu: Her hayır Türkiye’nin hayrına olacaktır
21 Ocak 2017 14:07

CHP Giresun milletvekili Bülent Bektaşoğlu, anayasa değişiklik paketinin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada “Türkiye Büyük Millet Meclisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla yetkisini devretti ve halkın egemenliğine dayanan parlementer demokratik sistemi ortadan kaldırılmasına, Başkanlık rejimine geçmeye onay verdi. Tarihe not düşüyoruz. Tarih bunu yapanları asla affetmeyecektir.” dedi.

 

 

 

 

Bektaşoğlu anayasa değişiklik paketine direndiklerini, ancak AKP ve MHP milletvekillerinin halkın onlara verdiği yetkiyi ve iradelerini teslim ettikleri ortaklığın sayısal gücünü aşamadıklarını vurguladı.

 

 

“Her türlü çirkin yöntemi, kaba kuvveti kullanarak birbirlerini denetleyip kontrol ederek oy kullandılar.Artık söz ve karar önce Anayasa mahkemesinin, sonra demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin ve Türk milletinindir…” diyen Bektaşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

“Asırlar boyu hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk milleti, esarete boyun eğmeyecek, atalarının kurtuluş savaşı vererek kurduğu cumhuriyeti, kendi eliyle verdiği oylarla ortadan kaldırmayacak, Atatürk’ün saraydan alıp kendisine verdiği egemenlik ve yönetme hakkını ülkeyi bu hale getiren anlayış ve zihniyete, onların kurduğu kirli ortaklığa teslim etmeyecektir.

TBMM’de yapılan bu büyük yanlışlığı onlar düzeltecektir.

Bu konu partiler üstüdür. Hepimiz farklı partilerden, görüş ve inançlardan olabiliriz. Ama bunların hepsi teferruattır. Çünkü söz konusu vatandır.”

 

 

Vatan için ortak bir noktada buluşacağız

 

Bektaşoğlu açıkamasında şunları kaydetti:

 

 

“Halkın ve demokrasinin kurum ve kurallarıyla yönettiği bir cumhuriyet yerine, bütün güçleri elinde toplamış her şeye karar veren ve uygulayan partili bir Cumhurbaşkanının yönetimine ülkemizi teslime etmeyeceğiz

Bugünden başlayarak, Lozan ruhuyla karış karış ülkemizi ve ilimizi gezerek halkımıza gerçekleri, bu Anayasayla getirilmek istenen rejimi anlatacağız.

Kurtuluş savaşına Osman Ağa ve Hüseyin Alparslan’ın kurduğu iki gönüllü alayla katılan, can ve kan veren Cumhuriyeti kuran atalara sahip Giresunlu hemşerilerimin, bugüne kadar olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan demokrasiye sahip çıkacağına inanıyor ve güveniyorum.

Her hayır Türkiye’nin hayrına olacaktır.”