CHP ve Atatürk'ün Vasiyeti

CHP ve Atatürk'ün Vasiyeti
9 Aralık 2011 10:06

CHP ve ATA’nın vasiyeti

CHP ve ATA’nın vasiyeti

 

Melih Aşık

 

CHP bankacı mı?

Sabah gazetesinin iki yazarı peş peşe aynı konuyu yazdı…

Önce Şeref Oğuz… CHP’nin Dersim mağdurlarına tazminat ödemesini önerdi, bu parayı İş Bankası hisselerinden karşılamasını istedi. Ona göre İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin değeri 4.5 milyar lira olup “Bu para Dersim mağdurlarının manevi olmasa bile, maddi olarak rahatlaması için önemli bir kaynak”tı…

Peşinden Engin Ardıç ayazdı: Dedi ki:

“Atatürk, sahip olduğu İş Bankası hisselerinin genel başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’ne devredilmesini vasiyet etmiştir.

Böylece CHP, gerek ülkemizde gerek dünyada ‘banka ortağı olan tek parti’ mertebesine yükselmiştir.

Başka hiçbir partinin böyle hazırlop bir gelir kaynağı yoktur… Olması da yakışıksızdır…”
Profesör Ahmet Mumcu bu satırları hayretle okuduğunu yazıyor mektubunda… Diyor ki:
“Atatürk 5 Eylül 1938 günü vasiyetnamesini kendi eliyle yazmış ve aynı gün bizzat kendisi tarafından İstanbul 6. Noteri’ne teslim edilmiştir.

Vasiyetnamede Atatürk bütün nakit para ve hisse senetlerinin (taşınmaz malı yoktu) CHP’ye, “tüm gelirinin TTK ile TDK arasında bölüştürülmesi kaydıyla” bırakmıştır. Yani CHP, nakit para ve hisse senetlerinin sadece “emanetçisi” olmaktadır. Gelir TTK ve TDK’ya gider, CHP bu gelirden bir kuruş bile alamaz..”

Nitekim CHP 73 yıldır bu paranın İş Bankası’ndan TDK ve TTK’ya aktarılmasına nezaret etmiş ama tek kuruşuna dokunmamıştır. Dokunması da yasal olarak mümkün değildir.  CHP yönetim kurulunda 7’ye 4 azınlıktadır. Tek başına karar alacak sayısı da yoktur…