CHP Berlin Birliği, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi

CHP Berlin Birliği, tanıtım toplantısı gerçekleştirdi
4 Şubat 2013 12:07

Kısa süre önce kurulan CHP Berlin Birliği derneği Esplanade Otel’de bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

 

 

Türkiye’de bir sonraki seçimlerde yurt dışındaki vatandaşların da oy kullanabilecek olması nedeniyle yurtdışı örgütlenmesine hız veren CHP, geçtiğimiz hafta Almanya’nın 7 farklı eyaletinde 8 dernek kuruluşu gerçekleştirdi. Bütün dernekler 3 şubat tarihinde aynı anda bulundukları şehirlerde birer tanıtım toplantısı düzenledi.

 

 

 

 

Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla açılan  tanıtım toplantısına CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger de katıldı. Aksünger buruda yaptığı konuşmada, Avrupa’da yaşayan bütün vatandaşlarımızla yakınlaşmak ve siyasi süreçte bütün siyasi partilerle yakın temasta olmak için Avrupa’da örgütlenme yoluna gittiklerini söyledi.

 

 

 

Temel amaçlarının bütün düşüncelere ve herkese açık olmak olduğunu söyleyen Erdal Aksünger ‘CHP olarak önümüzdeki süreçte Türkiye’ye faydalı olabilecek gençleri de politik sürecin içerisine alabilmenin yollarını arayacağız. Amacımız Almanya, Fransa ve diğer ülkelerdeki sosyal demokrat ve solcu partilerle yakın temas kurmak. Kendi görüşlerimizi burada yakından, daha rahat anlatmak istiyoruz. Bu tür organizasyonlarla partinin alt yapısını güçlendirmeyi de hedefliyoruz’ ifadesini kullandı.

 

 

Aksünger, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da CHP birliklerinin kuruluşu vesilesiyle yayınladığı mesajı da okudu.