Bilgehan: 'İnönü'nün 5 torunundan biriyim ama Türkiye'de daha milyonlarca torunu var'

Bilgehan: 'İnönü'nün 5 torunundan biriyim ama Türkiye'de daha milyonlarca torunu var'
25 Aralık 2012 12:00

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 39. ölüm yıldönümü…

 

 

H&H olarak rahmet ve minnetle andığımız merhum cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü, torunu ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’la konuştuk.

 

 

 

Yarın, İsmet İnönü’yü her yıl olduğu gibi önce saat 09.30’da Anıtkabir’de devlet töreni ile daha sonra da Pembe Köşk’te saat 14.30’da aile yakınları ve dostlarıyla mevlüt okutarak anacaklarını söyleyen Bilgehan dedesini şöyle anlattı:

 

 

 


“Aynı evde büyüme şansım oldu. O benim ‘dede-paşam’dı. Yani önce dedem, sonra paşamdı. Onun nasıl iyi bir devlet adamı, mükemmel bir eş, baba ve dede olduğuna tanıklık ettim. Dede paşam, tarihin detayları incelendiğinde büyüklüğü daha iyi anlaşılan birisidir ve ben belki 5 torunundan biriyim ama ayrıca Türkiye’de milyonlarca torunu daha var.”

 

 

Unutulmaz anılarından birini bizimle paylaşmasını istediğimiz Bilgehan, Cumhuriyet’in 50. yıl döneminde İsmet İnönü ve torunları olarak Anıtkabir’e yaptıklarını ziyareti unutamadığını söyledi.

Atatürk’e karşı İsmet İnönü’nün büyük saygı, dostluk ve şükran beslediğini belirten Bilgehan, “Aralarındaki dostluk yıkılmaz ve kırılmaz bir dostluktu” dedi.

 

 

 

 

Bugün dedesine ulaşabilme şansı olsa ne soracağını merak ettiğimiz Bilgehan sorumuza şöyle cevap verdi:

“Şu an Atatürk ve İsmet İnönü’nün bıraktıkları düzeyde değiliz. Olsalardı bu durumu nasıl değerlendirirlerdi ve onlar varken oluşan mucizevi değişim nasıl devam ederdi onu görmek isterdim.”

 

 

Röportaj-Sinem TOKULLUOĞLU