Belediyelerin iftar sofrası kurma görevi mi!

Belediyelerin iftar sofrası kurma görevi mi!
18 Haziran 2016 14:13

AKP iktidarıyla birlikte kamu kurumları özelliklede belediyeler, ramazan ayında iftar sofraları kurarak yönettikleri kurum kesesinden kendi reklamlarını yapıyorlar.

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

Çocukluğum gençliğim küçük bir Anadolu kasabası Afşin’de geçti.O vakitler yiyecek içecek şimdiki bol değildi.Ramazan iftarları bir bilemedin iki çeşitle yapılırdı.Varlıklı ailelerin sofrası ,ise üç dört çeşit yemek türünü geçmezdi. Şimdilerin fakir sofrası o günlerin zengin sofrasından ilerde diye düşünüyorum.

 

Fakir insanlar tek/tek tanındığı için hali vakti yerinde olanlar, onlar için evlerinde sofra kurar iftar sofrasına davet ederlerdi. Bu davetler öyle reklam dönük el alem görsün türlü değildi.Amaç oruçlu kişinin kendi evinde yeme imkanı olmayan etli sütlü tatlı yiyecekleri ona yedirmekti.

 

Son zamanlarda her şeyin istismarı reklamı yapıldığı gibi ramazan ayındaki iftarlarda reklama dönük yapılmaya başlandı. Adam bir kamu kurumunda yönetici,adam bir dernekte yönetici,adam bir belediyede başkan ramazan ayı geldi mi gaza geliyor iftar sofraları kurmaya başlıyor.Nasılsa düzenlenen iftar yemekleri için kendi cebinden tek kuruş çıktığı yok.Öyle olsa emin olun tek tabaklık dahi softa kurmazlar.Amaç kamu kesesinden kendi propagandasını yapmak.

 

100,200,300,500.1000,5.000 daha fazla kişinin iftar sofralarına katılımı sağlanmaya çalışılıyor.Bu iftar sofralarına gelenler oruçlumu değil mi bunun hiç önemi yok.İşin garibi oraya giden oruçlu olmayan, iftar yapma durumunda olmayan akşama kadar yiyip içen insanların sanki oruçluymuş gibi huşu içinde akşam ezanının okunmasını bekleme numarasıyla oturmaları.
İftar davetini düzenleyen idareciye gözükmek için gelenlerin çoğu beklide o yemekleri,ne yağından yapılmış belirsiz, et ne eti belli değil veya yemekler amada soğumuş diye yemiyor bile.Gelişinin tek nedeni var,iftar veren kurumla bir şekilde işi var orada gözükmesi onun için iyi olacak ben geldim buradayım demek.

 

Yapmayın etmeyin kamu kesesinden iftar yemeği düzenleyenler sizlere sesleniyorum el kesinden yiğitlik olmaz.Kendi kesenize dokunmayan tüm vatandaşların payı olan bütçelerinizdeki paralarla, şaşalı kalabalık,kim iftarlı kim iftarsız gösterişe kendi propagandanıza dönük iftar yemekleri düzenlemekten vaz geçin.

 

Eğer bölgenizde aç açık ramazan ayında yeterince beslenemediğini düşündüğünüz kimseler varsa tespit ettirip, onların onurlarını zedelemeden gerekli yardımları yapın.Zaten yapıyoruz diyorsanız bu ayda biraz daha fazla yapın.

 

Yok diyorsanız ki bizim amacımız fakir insanları doyurmak kendi reklamımızı propagandamızı yapmak değil diyorsanız.O zaman bizlerin kesesinden kurduğunuz o iftar sofralarında,her seferinde aynı lafları tekrarlayarak neden kürsülere çıkıp konuşuyorsunuz.
Hele ki CHP’li belediyeleri yönetenler,dinci AKP belediyelerin Sünni İslam toplumu yaratma amaçlı iftar sofralı kurması ile yarışarak, AKP’li seçmen “aaa bak bak CHP’li belediye 1000 kişilik iftar sofrası kurmuş gel bu kez de oyumuzu onlara mı verelim” diyecek sanıyorsunuz.

 

Son yılların bir çılgınlığı olan kamu parası ile iftar sofrası kurma işine son verilmeli.Gerçekten aç,yeterli beslenemeyen toplumun yoksul kesimlerine dönük yardım yapılmalıdır.

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu