CHP yönetimine geçen çok sayıda belediyenin Sayıştay raporları kabarık!

CHP yönetimine geçen çok sayıda belediyenin Sayıştay raporları kabarık!
6 Nisan 2024 10:54

CHP’li Ahmet Akın’ın Belediye Başkanı seçildiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin mali hesaplarına yönelik denetimlere çok sayıda usulsüzlük takıldı. Sayıştay denetimleri, belediyenin kamu zararına yol açan mevzuata aykırı ihalelerini ve kamu kaynakları ile şirketlere sağladığı ayrıcalıkları açığa çıkardı.

 

 

Birgün’den Havva Gümüşkaya’nın haberine göre Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen, “Balıkesir İli Muhtelif Cadde ve Sokaklarında Beton Parke ve Bordür Yapım İşi” ihalesi, Sayıştay denetçileri tarafından mercek altına alındı. Yapım işi kapsamında iş artışı yapılarak, asıl işle ilgisi olmayan malların alındığı belirlendi.

İhalede iş artışına gidilerek, ihale kapsamında yapılan iş ile ilgisi olmayan malların temin edildiği fark edildi. Bu kapsamda alımı yapılan malların toplam tutarının 4 milyon 963 bin 500 TL olduğu belirlendi.

 

 

İŞTİRAKE KEFİL

 

 

Sayıştay’ın 2022 yılı denetim raporunda, borç batağındaki AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi şirketlerine milyonlarca lira borçlanma yetkisi verdiği ve bu kredi kullanımı için de kefil olduğu da ortaya çıktı.

Sayıştay’ın incelemesinde, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Kararları ile iştiraklere kredi kullanımı için kefil olunduğu görüldü. Sayıştay, Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Kararı ile şirketlerine kefil olmasının mevzuata aykırı olduğuna dikkat çekti.