Basur Tedavi Edildikten Sonra Tekrar Edebilir Mi?

Basur Tedavi Edildikten Sonra Tekrar Edebilir Mi?
14 Kasım 2021 20:53

Basurdan kurtulmak için her şeyi denediniz: beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri, oturma banyoları, ev reçeteleri ve topikal ilaçlar! Ancak, bazen basur geri dönmeye devam edebilir. Ve sinir bozucu bir şekilde, nedenini bilmeyebilirsiniz. Basur tedavisi, klinik ortamda yapıldığında ve tedavi sonrasında beslenme alışkanlıklarınızı düzenlediğinizde genellikle tekrar etmeyecektir.

 

 

Neyse ki, tekrarlayan basur için uzun vadeli çözümler vardır. Lazerle hemoroid tedavisi ve cerrahi gibi tedaviler, hemoroidleri kalıcı olarak küçülterek yaşam kalitenizi artırabilir.

Basurdan muzdarip olmak, çoğu insanın ihtiyaç duyduğu tedavi ne olursa olsun tekrar tekrar yapmak isteyeceği bir şey değildir. Yine de, bazı insanlar basurla ilişkili ağrı, kaşıntı, yanma ve kanamayı tekrar yaşayabilir. Basur tedavisi sonrası tekrar etme riski, aldığınız tedavinin türüne ve bir dizi başka faktöre bağlıdır.

En düşük tekrar oranlarına sahip tedavileri seçmek için sizinle birlikte çalışabilir ve riskinizi azaltmak için iyi bir takip planı önerebiliriz!

Basur neden tekrar eder?

Beslenme tarzı ve yaşam tarzı seçimleri nedeniyle, basur tekrar edebilir. Bu, rektum ve anüsünüzdeki damarlar üzerinde artan baskıya neden olabilir. Genel olarak basur nedenleri:

  • Kabızlık
  • İshal
  • Fazla ağırlık
  • uzun süreli oturma
  • Ağırlık kaldırma
  • Gebelik

Topikal ilaçlar, basur için geçici rahatlama sağlayabilir. Ancak, bu ilaçlar tekrarlayan basur için uzun vadeli bir çözüm değildir. Bunun nedeni, yalnızca belirtilerinizi tedavi etmeleridir.

Basurdan kurtulmak istiyorsanız, altta yatan nedeni tedavi etmeniz gerekir. Aşağıdaki yaşam tarzı değişiklikleri, basurdan tamamen kurtulmanıza yardımcı olabilir:

  • Lifli gıdalar tüketmek
  • Bol su ve sıvı tüketmek
  • Uzun süre oturmaktan kaçınmak
  • Ikınma ve zorlamadan kaçınmak

Bunlar işe yaramazsa, lazerle hemoroit tedavisi veya cerrahi yoluyla basurun alınmasından yararlanabilirsiniz. Lazer tedavisi, basuru tamamen ortadan kaldırabilecek minimal invaziv, ağrısız ve uzun vadeli bir çözümdür.

Basurun tekrar etmesini önlemek için

Bazı hastalar, tedaviden sonra basurun yeniden büyüdüğünü büyüdüğünü deneyimleyecek olsa da, basurun tekrar etmesini önlemek için alabileceğiniz bazı önlemler vardır.

İlk etapta, basura katkıda bulunan faktörler ele alınmalıdır. Basurun tekrar etmesini önlemek için, kabızlığı önleyecek şekilde hareket etmeniz gerekir.

Bu, genellikle meyve ve sebzelerden zengin yüksek lifli bir diyeti, daha fazla su içmeyi ve düzenli egzersiz yapmayı içerir. Ayrıca, Ayrıca, tuvalette oturarak harcadığınız zamanı en aza indirmeniz ve hareketsiz bir işiniz varsa birkaç saatte bir kalkıp yürümeye dikkat etmeniz gerekecektir.

Hangi tedaviler en düşük tekrar oranına sahiptir?

Basur teşhisi konulduğunda, küçük veya orta dereceli vakalar için ilk tedavi genellikle ev reçeteleridir.

Topikal ilaçlar, oturma banyoları, dışkı yumuşatıcılar ve daha yüksek lifli bir beslenmeyi içerir. Bu, genellikle belirtileri azaltmada ve basurun çözülmesi için zaman vermede çok etkilidir. Ancak, doğru beslenmeye ve önerilen diğer yaşam tarzı değişikliklerine bağlı kalmadığınız sürece gelecekteki tekrarları önleyemeyebilirsiniz.

Daha ciddi ve evde tedavi ile iyileşmeyen vakalar, ameliyatsız basur tedavisi olabilir. Bunların bir çoğu doktorun muayenehanesinde yapılabilir. Çoğu durumda ameliyatsız teknikler, çok az ağrıya neden olur. Ancak, bazıları daha yüksek bir nüks oranına sahiptir. Bunun nedeni, iyileştirici tedaviden ziyade semptomatik rahatlama sağlamasıdır. Tekrarladıklarında, onları reçetesiz ilaçlarla tedavi edebilirsiniz.

Ağır vakalar veya başka herhangi bir tedaviye yanıt vermeyen vakalar söz konusu olduğunda, geleneksel basur ameliyatı veya lazerle basur ameliyatı etkili olabilir. Her ikisi de çok düşük bir tekrarlama oranına sahiptir. Mümkün olduğunca, hemoroit tedavisi için lazer tedavileri tercih edilir. Bu, daha invaziv olan geleneksel cerrahi ile benzer tekrar oranlarına sahiptir. Ancak, daha az ağrı ve çok daha hızlı bir iyileşme sunmaktadır.

https://inday.com.tr/