Arınç’ın kafasına bir şey düşmüş olmalı

Arınç’ın kafasına bir şey düşmüş olmalı
10 Kasım 2014 08:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son günlerde yaptığı çıkışları bir yenisini daha ekledi ve devletteki israfa karşı olduğunu belirterek, “İsrafa karşıyım, az bir para değil” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılan Ak Saray hakkında “Burada 1 katrilyonun üzerinde masraf yapıldı. Rakam yüksek, bu yükseklik neden kaynaklanıyor, tartışılabilir. İsrafa karşıyım” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eleştirilerini sürdürdü.

 

 

Bursa’da MÜSİAD toplantısında konuşan Arınç, şunları söyledi:

 

 

“Devletin içindeki israf yüreğimi sızlatıyor. Bazı kamu kurumları için ödenen kiraları duydukça utanıyor ve üzülüyorum. Beş bin kişinin bulunduğu Meclis yerleşkesi içinde, 300 trilyonluk bütçemiz vardı. İsrafı önleme noktasında deli oldum, hasta oldum. Benimle alay ediyorlardı. ‘Tutumlu başkan’ diyorlardı. Boş yere akan sudan bile biz sorumluyuz. Kocaman ruloları çöp sepetine atan bürokraside valla kâğıt para bassanız yetişemezsiniz. Bazı kamu kurumları için ödenen kiraları duydukça utanıyor ve üzülüyorum. İsraf olmamalı. Allah israf edenleri sevmez. Allah bize imkân verdi diye israf etme hakkımız yok. Lüks hayat özlemimizi bu ülkenin çocuklarına yerleştirmeye çalışanlar var.”