Antre dekorasyonunun vazgeçilmezi: Portmanto

Antre dekorasyonunun vazgeçilmezi: Portmanto
23 Ekim 2014 17:16

Evinize gelen misafirleri ilk karşılayan yer olması bakımından son derece önemli bir dekorasyon adımı olan antre dekorasyonu ve düzenlenmesi, evinizin gösterişini önemli ölçüde pekiştirmektedir.

 

Bu nedenle insanlar genellikle evin giriş kısmının daha aydınlık ve ferah görünmesini arzu ederler. Antreyi daha aydınlık göstermenin ilk koşulu da yeterli aydınlatma araçlarına sahip olmaktan geçmektedir. Bunun için kimi insanlar sadece avizelerden faydalanırken, kimileri de antrenin çeşitli noktalarına abajur veya lambader yerleştirmeyi uygun görür. Ayrıca antrenin uygun bir köşesine yerleştirilecek aynanın da evinizin girişine derinlik katacağını hatırlatmak isteriz.

 

Peki ya aydınlatma hilelerinin aksine, antrenizin misafirlerinize etkili bir karşılamayı gerçekleştirmesini ister miydiniz? O halde doğru yazıyı okuyorsunuz, çünkü yazımızın bundan sonraki kısımlarında etkili bir antre için ihtiyacınız olan ufak değişikliklerden bahsedeceğiz…

 

Antrelerin vazgeçilmeyen tek mobilyasının portmanto olduğunu söylemek mümkün. Hemen hemen her evde, farklı büyüklük ve modellerde birçok farklı portmantoya rastlıyoruz. Palto, mont, kaban, trençkot, şapka, şal, şemsiye vb. gibi sokağa çıkarken giyindiğimiz eşyaları depolamaya yarayan portmanto, geçmişten günümüze değişerek gelen, ancak öneminden hiçbir şey kaybetmeyen bir antre mobilyası olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle antre dekorasyonunda portmanto seçiminin kilit bir nokta olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle belirtmekte fayda var, illa ki ışıltılı ve abartılı bir girişe sahip olmak zorunda değilsiniz. Bu noktada önemli olan, antrenizin de evinize hakim olan dekorasyon trendine uygun olarak dekore edilmiş olmasıdır. Yoksa son derece sade bir dekorasyona sahip olan evinize ışıl ışıl bir giriş tasarlamanın anlamı yoktur. Zaten antrelerin genel olarak çok büyük olmadığı düşünüldüğünde, portmantonuzdan başka vurgulama hakkına sahip olduğunuz belki de tek obje hakkınız kalıyor. Bu hakkı da tablolarla veya dekoratif biblolarla kullanabilirsiniz.

 

Portmanto çeşitlerinin günümüzde şık seçimlerle karşımıza çıktığı düşünüldüğünde, antre uygulamalarına hakim bir durumda olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz. Özellikle portmantoya monte edilen şık bir boy aynası sayesinde antrenize hem derinlik, hem de zarif bir dokunuş kazandırabilirsiniz. Evidea.com’da uygun fiyatlarla bulacağınız portmanto modelleri, evlerinizi güzelleştirebileceğiniz renkli ayrıntılar için son derece uygun bir seçenek olabilir.