AG'den Anıtkabir çıkartması

AG'den Anıtkabir çıkartması
6 Kasım 2012 09:20

Ankaragücü taraftarları diğer takım taraftarlarına, “10 Kasım’da hep birlikte, kol kola Anıtkabir’de olalım” çağrısı yaptı.
Ankaragücü taraftarı bir grup adına, Aydınlık’a açıklama yapan Öner As, 29 Ekim’de Anıtkabir’de “Gururluyuz, güçlüyüz çünkü bir Ankaragüçlüyüz” sesinin yükseldiğini belirtti.

As, “İstanbul’da yaşayan bir Ankaragücülü olarak, onlardan gurur duydum. Kızlı-erkekli Ankaragücü formalarını giymişlerdi. Biliyorlardı Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’e silah yapıp savaşan ve bu uğurda şehit olan onların dedeleri idiler. O dedeler kurmuştu Ankaragücünü, o dedeleriydi Mustafa Kemal’in askerleri, bir tarih yazmışlardı. Bu 104 senelik çınarı, küme düşürenler AKP’nin Ankara Belediye Başkanı ve oğlu.

Öner As, Ankaragücü taraftarı grubun, diğer takımların taraftar gruplarına yaptığı 10 Kasım çağrısını da şöyle açıkladı: “10 Kasım’da Ay-Yıldızlı bayrağımızın altında, bütün takımların taraftarları formalarını giyip gelsinler. Fenerlisi, Beşiktaşlısı, Bursasporlusu, Trabzonsporlusu… Hep beraber, kolkola, elele olalım. Hep beraber Türkiye’mize sahip çıkalım. Tüm Ankaragüçlüler, Bursasporlular, Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar, Beşiktaşlılar ve diğer tüm takımların taraftarları, haydi giyin takımlarınızın formalarını, haykıralım: Gururluyuz, güçlüyüz. Biz hepimiz Atatürkçüyüz. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Mustafa Kemal’in genç askerlerine!”