AKP’de Gökçek’in yerine o isim mi geliyor! Gökçek 3 döneme takılıyor!

AKP’de Gökçek’in yerine o isim mi geliyor! Gökçek 3 döneme takılıyor!
4 Ocak 2017 09:40

AKP Ankara’da Melih Gökçek’e karşı ciddi bir muhalefet dalgası diten dipten yükseliyor…

 

 

 

H&H ÖZEL

 

 

 

 

Özellikle son olarak, oğul Osman Gökçek’in ATO seçimlerinde Emine Erdoğan’ın kuzeninin bizzat Saray’ın yönlendirmesi ile aday gösterilmesi ve Gökçekleri yenilgiye uğratması sonrası, cesaretlenen isimler, daha önce sessizce içten içe yürüttükleri muhalefeti, bu kez açıktan açıktan yüksek sesle dile getirmeye başladılar.

 

 

 

Erdoğan’ın ATO seçimleri ile AKP tabanına ciddi bir mesaj verdiği üzerinde görüş birliğine varan muhalefetin, yakalaşan erken genel ve yerel seçim öncesi şimdiden, Beştepe’ye isim önerileri ile gitmeye başladıkları kaydedildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ismi şu sıralar çok öne çıksa da, Halkın Habercisi’nin AKP’ye yakın kulislerden edindiği ilk izlenim Erdoğan ailesine yakınlığı ve sadakati ile bilinen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın isminin öne çıktığı yönünde. Özellikle Emine Erdoğan’ın da Ak’ı çok beğendiği bilinen bir gerçek.

 

aaa

 

 

 

Gökçek’in ise bu durumda iki yola başvurması bekleniyor. Birincisi kendisi Ankara 1. sıradan vekil olacak ve oğlu Osman’ı Çankaya’dan aday gösterecek. Ancak Çankaya konusunda da Erdoğan’ın yine red vermesi muhtemel olduğundan bu yol zor görünüyor…

 

 

 

O nedenle MHP lideri Devlet Bahçeli ile arası iyi olan oğul Gökçek’in MHP’den süpriz şekilde adaylık açıklaması da bizleri şaşırtmayacak. Çünkü baba oğul Gökçeklerin aktif siyaset özlemlerinden vazgeçmeleri şimdilik mümkün görünmüyor.

 

 

 

Gökçek’in aktif bir görev alması da muhtemel. Vekil seçildiği takdirde Gökçek’e Grup Başkanvekilliği verilerek özellikle TBMM çatısı altında, CHP’lilere karşı söylemlerle konuşturulabileceği de gelen bilgiler arasında.