AKP gözünü öğrencilere dikti

AKP gözünü öğrencilere dikti
25 Mayıs 2015 17:22

Seçim yarışında oyları erimeye devam eden AKP siyasette ‘her yol mubah’ diyerek çirkin ve orantısız siyasetine devam ediyor.

 

 

AKP şimdi de lise öğrencilerine gözünü dikti. İlk defa oy kullanacak lise öğrencileri ‘Büyük oy potansiyeli’ ile AKP’nin hedefi haline geldi.

 

 

AKP OYLAR ERİYİNCE NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

 

 

Meydanlardan istediğini alamayan AKP’nin, anketlerde de hezimete uğramasıyla ne yapacağını şaşırdı. AKP çirkin bir siyasi propaganda yoluna gidiyor.

İhtilal dönemlerinde rastlanan yöntemlere başvurması AKP’nin günden güne erimesinin işareti olarak değerlendiriliyor.

 

 

ÖĞRENCİLER HEDEF ALINIYOR

 

 

Henüz lise sıralarında hiç bir siyasi fikri olmayan, belki ilk defa oy kullanacak öğrenciler birkaç küçük hediye ile AKP’nin koalisyon korkusuna kurban ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Fethiye Anadolu Lisesi’nde öğrencilere tablet dağıtımı sırasında Erdoğan konuşması dinlettirilmiş Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, “Cumhurbaşkanımızın sözünün üzerine konuşulmaz” diyerek bağlılığını göstermişti.

 

 

BÜYÜK OY POTANSİYELİ

 

 

Türkiye istatistiğinde genel ortaöğretimde 4 bin 214 genel lisede, 2 milyon 752 bin 972 öğrenci bulunuyor. Mesleki ve teknik ortaöğretimde de 6 bin 204 lisede 2 milyon 269 bin 651 öğrenci eğitim alıyor.

Ortaöğretim kurumlarının tamamında 2 milyon 643 bin 414’ünü erkek, 2 milyon 352 bin 209’ü kız olmak üzere toplam 4 milyon 995 bin 623 öğrenci eğitim görüyor. Ortaöğretimdeki derslik sayısı ise 129 bin 566 olarak belirlendi. Açıköğretim lisesinde ise 1 milyon 14 bin 409 öğrenci okuyor.

Örgün eğitime bağlı bin 261 özel eğitim kurumunda ise 220 bin 649 öğrenci bulunuyor.

 

 

MUHALEFETİN NE YAPACAĞI MERAK KONUSU

 

 

Her fırsatta sandığı koruyacaklarını ifade eden muhalefet partilerinin AKP’nin bu kirli politikası için alacağı önlem ise şimdiden merak konusu oldu.

 

Kaynak: www.karsigazete.com.tr