ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt: Öğrencilerimiz tarikatların elinde!

ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt: Öğrencilerimiz tarikatların elinde!
9 Ekim 2022 08:40

Öğrencilerin barınma sorunlarına ilişkin panel düzenledi. ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt yurt sorununun bilinçli yaratıldığını vurgulayarak, “Tarikat cemaat adlı, Atatürk düşmanı kurumlara emanet edilmiş bir gençlikle karşı karşıyayız” dedi. TBB Başkanı Erinç Sağkan ise “tarikatlar yoksulluktan besleniyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Eğitim-İş Sendikası ve Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) “Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” sloganıyla “Öğrencilerin Barınma Hakkı ve Yurt Sorunu” konulu panel ve “Öğrencilerin Yurt Sorununu Hep Birlikte Tartışıyoruz” konulu forum düzenledi.

ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt, yurt sorununun bilinçli bir tercih olduğunu vurgulayarak “Tarikat, cemaat adlı tamamı emperyalizmin etki ajanı olan, tamamı laik Cumhuriyet, Atatürk ve bilim düşmanı olan bu akıl ve edep dışı kurumlara emanet edilmiş bir gençlikle karşı karşıyayız” dedi.

 

Bozkurt, tüm KYK ve özel yurtlar dolsa dahi öğrencilerin yüzde 83’ünün açıkta kaldığına dikkat çekerek “On binlerce tarikat evinde yüz binlerce öğrenci kalıyor. Öğrencilerimiz tarikatların elinde. Asıl mesele Türkiye’nin beka sorunu haline gelen bu çağ dışı zihniyetten kurtulmak” diye konuştu.

 

‘BOYUN EĞMEDİ’

 
ÇYDD Genel Başkanı Ayşe Yüksel, Van’daki yurt yetersizliği nedeniyle cemaat yurdunda kalmak zorunda olan bir öğrenciyle ilgili anısını anlatarak “Kalabileceği devlet güvencesinde bir yurt olsaydı orada kalacaktı belki ama yoktu. Olmadığı için de cemaat yurduna boyun eğmişti. Akıllı çocuktu, ‘Hayır’ dedi. Cemaate boyun eğmediği için yurttan atıldı elinde borç senediyle. Borcunu ödedik, devlet yurduna yerleştirdik. O çocuk şimdi ziraat mühendisi. Böyle o kadar çok örnek var ki” diye konuştu.

 

‘TARİKAT İNTİHARLARI’

 
TBB Başkanı Erinç Sağkan da devletin sosyal devlet olma gereklerini yerine getirmediği için yoksul halkın hayatındaki bu boşluğu devlet dışındaki mekanizmaların doldurduğunun altını çizerek “Cemaatler, tarikatlar yoksulluktan besleniyor. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde de gördüğümüz üzere yoksul halk çocuklarının dershane ihtiyacını, yurt ihtiyacını sömüren cemaat örgütlenmesi bir suç ötgütlenmesine dönüşebiliyor. Kendisini devlet iktidarını ele geçirecek kadar güçlü görmeye başlıyor” dedi.