2016 yılının ilk bebekleri

2016 yılının ilk bebekleri
1 Ocak 2016 10:24

Malatya’da 2016 yılının ilk bebeği, Çiğdem ve Ahmet Kargin çiftinin kız çocuğu olarak dünyaya gelen ‘Elif Asel” oldu.

 

 

 

 

Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü Kadın Doğım Bölümünde saat 00.07’de normal doğumla 3 kilo 100 gram ağırlığında ve 49 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getiren 31 yaşındaki anne Çiğdem Kargin, eşi 31 yaşındaki Ahmet Kargin ile yeni yılın ilk dakikalarında bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.

1

 

“2016 YILINDA İNŞALLAH HERŞEY YOLUNA GİRER’’

 

İlk çocuğunu dünyaya getirdiğini belirten anne Çiğdem, bebeklerine ‘Elif Asel’ adını verdiklerini söyledi. Anne Kargin, heyecanlı olduğunu belirterek, “Yılbaşına denk gelmesini beklemiyordum. Allah Kimsenin kucağını boş bırakmasın benim ilk çocuğum yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya geldiği için çok mutluyum. 2016 yılında inşallah her şey yoluna girer ülkemiz çok karışık inşallah her şey yoluna girer “ dedi.

 

2016 YILININ İLK BEBEĞİ İLKNUR BEBEK OLDU

 

Manisa’da 2016 yılının ilk bebeği Sefa (27) ve Aygül (23) Serpaşa çiftinin çocukları İlknur bebek oldu. Merkez Efendi Kadın Doğum Hastanesi’nde 00:06 civarında doğan yeni yılın ilk bebeği İlknur Serpaşa normal doğum ile 2 kilo 450 gram olarak dünyaya geldi. Babası fabrikada çalıştığı için ailenin yanında değilken, anne Aygül Serpaşa’nın mutluluğu gözlerinden okundu.

 

2

 

VAN’DA 2016 YILININ İLK BEBEĞİ ÖMER

 

Gezi incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Sağlık Bakanlığı Acil Hizmetler Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik Van Kadın Doğum Hastanesini ziyaret etti. Gedik burada 00:01’de dünyaya gelen Tangül Öner ve Ahmet Öner çiftinin 10. çocukları olan Ömer’e çeyrek altın taktı. Gedik yeni yılın tüm yeni doğan çocuklara sağlık ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu.

 

Adıyaman’da yeni yılın ilk bebekleri Abdurrahman ve Şeval

 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya 5 kilo 500 gram ağırlığında gelen ikiz bebeklere Abdurrahman ve Şeval isimleri verildi.

 

Sağlıklı oldukları belirtilen bebeklerin annesi Didar Canlı, mutlu olduklarını belirterek, “Çok mutluyum; inşallah huzur ve mutluluk verirler. Barış, mutluluk, huzur, helal rızıklı temiz çocuk olurlar. Allah olmayanlara da versin inşallah. Oğluma Abdurrahman, kızıma ise Şeval ismini verdik. Babası şuanda işte olduğu için gelemedi” dedi.

 

Adana’da 2016 ilk bebekleri Ercan ve Lavinya

 

Adana’da 2016 yılın ilk bebekleri Ercan ve Lavinya dünyaya gözlerini açtı. Yüreğir Beledile Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen Orhan Demir ve Dilek Moren çiftinin bebeği Ercan’a çeyrek altın taktı.

 

Yüreğir Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Yüreğir’e hoş geldin bebek’ etkinliği için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, hasta yakınlarıyla sohbet etti. Daha sonra yeni yıla 10 saniye kala hastane personeli ve hasta yakınlarıyla geri sayımda bulunan Çelikcan, çevresindekilerin yeni yılını kutladıktan sonra doğumhaneye geçti. Burada yeni doğum yapanları ziyaret eden Çelikcan, annelere içinde bebek bezi, battaniye, emzik ve çıngırak bulunan hediye paketi ile kaynar verdi. Hediye dağtımının ardından 00.01’de dünyaya gelen Orhan Demir ve Dilek Moren çiftinin ilk çocuğu Ercan bebeği ziyaret etti. Halasının kucağındaki Ercan bebeğe çeyrek Cumhuriyet Altını takan Çelikcan, “Bu gece 2016’nın ilk bebeğini ziyaret etmek amacıyla buraya geldik. Yüreğir’in ilk doğan bebeğini hep beraber hayırladık. 2016 yılı ile beraber hayırlı kaderler diliyorum” dedi.

 

3

 

LAVİNYA’YI KAPIDA BEKLEDİ

 

Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de yılın ilk bebeği heyecanı yaşandı. Cep telefonu teknisyeni Mustafa Kılavüz, Mart ayında evlendiği eşi Seda Kılavüz’ü doğumhane kapısında bekledi. Kılavüz çiftinin bebekleri Lavinya, saat 00.03’de doktor M. Selçuk Kerpiç tarafından yapılan operasyonla dünyaya geldi.

 

Denizli’de yılın ilk bebeği saat 00.01’de doğdu

 

Denizli’de yeni yılın ilk bebeği saat 00.01’de doğdu. Hemşire anne Gülgün Can ile diyaliz teknisyeni baba Evrim Can çiftinin bebeği Denizli Devlet Hastanesi’nde bu gece yeni yılın ilk dakikası olan 00.01’de kayıtlara girdi. Çiftin 3 kilo 350 gram normal doğumla dünyaya gelen kız bebeğine Algı ismini vereceği öğrenildi.

 

Denizli Devlet Hastanesi’nde Gülgün-Evrim Can çiftinin kız bebeği yeni yılın ilk dakikasında normal doğumla dünyaya geldi. Anne 29 yaşındaki Gülgün Can, hemşireler tarafından bebeğini dünyaya getirmesi için gece saat 23.50’de doğumhaneye alındı. Baba 34 yaşındaki Evrim Can, dışarıda heyecanla beklerken, anne Gülgün Can’ın yeni yılın ilk bebeğini saat 00.01’de 50 santimetre boyunda 3 kilo 35 gram ağırlığında dünyaya getirdi. Hemşireler tarafından yapılan kontrolden birkaç dakika sonra kız bebek odaya alınan annenin kucağına verildi. Hastane yönetimi de yeni yılın ilk bebeğini odada ziyaret etti. Anne Gülgün Can, 5 yıllık evli oldukları ve ilk bebeği olduğunu belirterek, “Çok mutluyum, herkese teşekkür ederim. Bebeğimizin doğum gününü de yılbaşında kutlayacağız” dedi.

 

Şanlıurfa’da yeni yılın ilk bebeğine Belediye Başkanı isim verdi

 

Şanlıurfa’da yeni yılın ilk bebeği, Sibel ve Mehmet Kurt çiftinin oldu. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, kulağına ezan okuyup Fatma adını verdiği bebeğe Cumhuriyet altını taktı.

 

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi’nde, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen kız bebeğe ailesi Fatma adını vermeyi kararlaştırdı. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, dünyaya 3 kilo 200 gram ağırlığında sağlıklı şekilde gelen Fatma bebeği ziyaret ederek Cumhuriyet altını taktı. Ailenin isteği üzerine Belediye Başkanı Demirkol, bebeğin kulağına ezan okuyarak Fatma ismini verdi.

 

1 yıllık evli Sibel ve Mehmet Kurt çiftçi, hastane çalışanlarına ve Başkan Demirkol’a teşekkür ederek bebeklerini kucaklarına alıp yeni yılın mutluluğunu yaşadı.

 

 

Kaynak: DHA