13 bin 751 asker istifa etti

13 bin 751 asker istifa etti
21 Şubat 2013 13:39

CHP Adana Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Ali Demirçalı’nın verdiği soru önergesi ile son 3 yılda Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan komutanlar, general / amiral ve subay / astsubay sayısı ortaya çıktı.

 

 

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz CHP Milletvekili Ali Demirçalı’nın soru önergesine verdiği yanıtta istifalarla ilgili şöyle dedi:

“2012 Ağustos şurasından sonra Tümgeneral Kemalettin Gür, Tuğgeneral Necati Tekin ve Tuğgeneral Hakan Taşkesen emekli olmuştur.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) 1 Ocak 2009 – 21 Ocak 2012 tarihleri arasında kendi istekleriyle ayrılan general / amiral ve subay / astsubay sayısı 13 bin 751’dir.

2009 – 2010 – 2011 yıllarında sözleşmeli statüde görev yapan toplam 4 bin 967 uzman erbaş kendi istekleriyle sözleşme yenilemeyerek TSK’dan ayrılmıştır.”



BU SORULAR YANITSIZ KALDI

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği 4 soru yanıtsız kaldı. Demirçalı’nın yanıt alamadı sorular şunlar:

”-Son 5 yıl içerisinde TSK’dan firar eden subay sayısı ve bağlı oldukları komutanlıklar hangileridir?”

-TSK’dan son 1 yıl içerisinde ayrılmış, istifa etmiş uzman erbaş sayısı kaçtır?

-Çeşitli dava ve soruşturmalarda çok sayıda muvazzaf ve emekli TSK personeli tutuklu yargılanmaktadır. TSK’daki asker sayısındaki azalmada yaşanan bu yoğun tutuklamaların etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?”

-Milli Savunma Bakanlığı olarak, TSK bünyesinde yaşanan bu istifaları araştırmak için yapılan herhangi bir çalışma var mıdır?

sorularına ise yanıt gelmedi.