1 milyon kişide Ebola virüsü

1 milyon kişide Ebola virüsü
17 Ağustos 2014 09:50

Dünya Sağlık Örgütü’ne dayandırdığı haberinde, Afrika ülkelerinden Liberya, Gine, Sierra Leone ve Nijerya’da ortaya çıkan Ebola salgınının ciddi boyutlara ulaştığı ve kontrol edilmesinin aylar alabileceği vurgulandı.

 

 

İspanya’da yayımlanan El Pais gazetesi Ebola salgını ile ilgili korkunç gerçeği manşetine taşıdı. Afrika’da 1 milyon kişinin Ebola virüsü nedeniyle karantina altına alındığını yazan gazetenin, Dünya Sağlık Örgütü’ne dayandırdığı haberinde, Afrika ülkelerinden Liberya, Gine, Sierra Leone ve Nijerya’da ortaya çıkan Ebola salgınının ciddi boyutlara ulaştığı ve kontrol edilmesinin aylar alabileceği vurgulandı.

 

 

Salgının yaşandığı bu ülkelerin sınırlarını birbirlerine kapattığı belirtilen haberde yerel yöneticilerin insanların bir kentten diğer bir kente ulaşımına bile zorluklar çıkarttığı ifade edildi. El Pais gazetesi Gine, Sierra Leone ve Liberya ülkelerin toplam nüfusunun 22 milyon olduğuna dikkat çekerek sağlık örgütlerinin buralarda yaşayan 1 milyondan fazla kişiyi gözlem altına almasının bu hastalığın ulaştığı boyutun büyüklüğünü gösterdiğini belirtti. Gazete ayrıca bu ülkelerde aşırı yağışların olduğu bir döneme girildiği ve yerel halkın “Açlık mevsimi” olarak adlandırdığı aylarda hareket etmeyip çalışmaması halinde yiyecek ve su sıkıntısının da yaşanabileceğini vurguladı. Liberya Cumhurbaşkanı Ellen Johnson-Sirleaf, “Ebola sadece bizim sorunumuz değil, yardım yapılmazsa yarın çok geç olabilir” dedi.