Trasbest Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.

Trasbest Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.
3 Mart 2018 10:06

Web sitenizde 02.03.2018 tarihinde yayınlanmış olan “Abdi İpekçi Spor Salonu yıkımı şimdilik durdu, skandallar sürüyor: Asbest incelemesi, yetki belgesi olmayan firmadan” başlıklı haber rapor kapsamımızı oluşturan katı numune analizleri için gerçeği yansıtmamaktadır.

 
21.02.2018 tarihli “ABDİ İPEKÇİ SPOR SALONU HAFRİYAT SAHASI ASBEST TESPİT RAPORU” kapsamında sadece 36 adet katı numune örneklenmiş ve analizi gerçekleştirilmiştir. Raporun hazırlandığı tarihte, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde katı numune analizlerinde Asbest Tür Tayini kapsamında bakanlıkça yetkilendirilmiş hiçbir laboratuvar bulunmamakta ve yine raporun hazırlandığı tarihte yürürlükte olan “Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik” uyarınca katı numune analizleri için bir akreditasyon/yeterlilik şartı da bulunmamaktadır.
23.02.2018 tarihinde İSGÜM web sayfasında yayınlanan duyuruya göre 01.03.2019 tarihinden itibaren “Katı Numune Analizleri için Asbest Tür Tayini” analizleri kapsamında yeterlilik/ön yeterlilik belgesi aranacaktır.
25 Ocak 2013 tarihli ve 28539 sayılı “Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik”in “Asbest Ölçümleri”ne ilişkin 10. Maddesi uyarınca “akredite olmuş ve bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarca yapılır” şeklinde ifade edilen çalışanların maruziyetini ölçmeye yönelik lif sayımı ise 21.02.2018 tarihli hizmet/rapor kapsamımızda yer almamaktadır.
Sonuç olarak, firmamız hakkında yapılan, yıkımın durdurma sebebinin firmamızın raporundan kaynaklı olduğu yorumu yaratan haberinizin raporun hazırlandığı tarihte hiçbir kuruluşun sahip olmadığı bir yetki belgesini ifade etmesi nedeniyle gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna saygı ile duyururuz.
Trasbest Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.