Öz kardeşini infaz eden IŞİD’li tutuklandı!

Öz kardeşini infaz eden IŞİD’li tutuklandı!
18 Kasım 2017 09:23

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kardeşini başından vurarak öldüren IŞİD terör örgütü infazcısı ile birlikte 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

 

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri, 2016 yılında IŞİD terör örgütü emirlerinden aldığı talimatla IŞİD terör örgütüne muhalif olan öz kardeşi Abdülkadir Abdurrahman’ın kafasına silahla ateş ederek infaz eden, bu infaz görüntülerini IŞİD terör örgütü mensuplarınca propaganda amaçlı video paylaşım sitesinden yayınlanan görüntülerden kimliği belirlenen IŞİD terör örgütü üyesi Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali’nin yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi.

 

 

Kayseri’de olduğu belirlenen terör örgütü üyesi yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Genişletilen operasyon kapsamında örgüt üyesi ile irtibatlı olduğu tespit edilen Yusuf Mustafa, Sabir Kurdi ve Muhammed Khurais de ekiplerce yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından Abdulkhaleq Abdulqader Ali ile irtibatta olduğu belirlenen 4 kişi de sonradan gözaltına alındı.

 
“Kayseri polisinden bir ilk”

 

 

Öte yandan, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, infaz görüntüleri internette yayınlanan bir IŞİD infazcısını ilk defa canlı olarak yakaladı.

 

 

IŞİD’li teröristin, aldığı talimatla IŞİD terör örgütüne muhalif olan öz kardeşi Abdülkadir Abdurrahman’ın kafasına silahla ateş ederek infaz ettiği görüntülerde, video paylaşım sitesinde paylaşıldı. Görüntülerde, teröristin kardeşini infaza götürdüğü ve başına silah dayadığı anlar görüldü. Terör örgütü IŞİD üyesi Iraklının Kayseri’de yakalanmadan önce Kırşehir’de saklandığı ev tespit edildi. Evde ele geçirilen eşyalar arasında sözde IŞİD bayrağı önünde bir düğünde ve bir infaz anında çekilmiş fotoğraf da yer alıyor.

 

 

Gözaltına alınan 8 kişi, emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarıldı. Adliyeye çıkarılan 8 kişiden Abdulkhaleq Abdulqader Ali ile birlikte 6 kişi tutuklanırken 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İHA