Muhalefet partileri ‘güvenlik zafiyeti’ne vurgu yaptı

Muhalefet partileri ‘güvenlik zafiyeti’ne vurgu yaptı
29 Haziran 2016 12:11

Atatürk Havalimanı’nda dün gerçekleşen, 36 kişinin hayatını kaybettiği ve 147 kişinin de yaralandığı saldırının ardından CHP, HDP ve MHP güvenlik zafiyetine vurgu yaparken, AKP saldırının Türkiye’nin istikrarını hedef aldığını savundu.

 

 

 

İstanbul’un Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen intihar saldırılarında en az 36 kişi hayatını kaybetmiş, 147 kişi yaralanmıştı

Üç canlı bomba tarafından düzenlendiği belirtilen saldırılara ilişkin görüntüler, polisin müdahalesinin daha da ağır bir tablonun ortaya çıkmasını önlediğini ortaya koymuştu.

Olayın ardından Meclis’te grubu bulunan dört partinin grup başkanvekilleri, saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

 
CHP: Terörün şehirlerin kalbine inmesi gerçekten düşündürücü

 

 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, saldırganların Atatürk Havalimanı’na girmiş olmasını eleştirerek, saldırıyı ‘düşündürücü’ diye niteledi: “Bu olay sıradan bir olay değil. Türkiye’nin en iyi korunan bir havalimanında böylesine bir saldırının gerçekleşmesi, terörün şehirlerin kalbine inmesi gerçekten düşündürücü. Çok ciddi dersler çıkartılması gereken sonuçları var. Nasıl oluyor da terör bu denli iyi korunan havalimanına girebiliyor. İktidarın da düşünmesi gereken bir değerlendirme.”

 
HDP: Saldırının olacağı yazılıp çizilmişti

 

 

Terör saldırısının gerçekleştirilebileceğiyle ilgili bilgilerin önceden basında yer aldığını hatırlatan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, “Saldırılar yapılırken Atatürk Havalimanı gibi bir yerde bombalar patlarken bu ülkenin hükümeti, içişleri bakanı, istihbaratı, emniyeti ne yapıyor onu da merak ediyoruz. Vahim olan şu, dış istihbarattan, dış devletlerden bazı terör olaylarının gelişeceğine dair bilgiler de bugün yazılıp çizilmişti. Buna rağmen ülkenin kalbi sayılan bir havaalanında bu tarz hadisler yaşanıyorsa, burada gerçekten çok vahim bir tablo ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

 
MHP: Hükümet ‘başkanlık’ söylemlerini terk etmeli

 

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, birlik çağrısı yaparak hükümetten ‘başkanlık’ söylemini terk etmesini istedi: “Mevcut hükümeti de bu hadiselere birinci derecede odaklanıp kendi siyasi çıkarlarına yönelik çalışmaları bir tarafa bırakması ve milletin gündeminde olmayan başkanlıktı vs. bu yola baş koyduk söylemlerini terk etmesini bekliyorum.”

 
AKP: Türkiye’nin istikrarını hedef alan bir saldırı

 

 

Saldırının Türkiye’nin istikrarını hedef aldığını savunan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş da, “Saldırı Türkiye’nin istikrarını hedef alan bir saldırı. Türkiye’yi zayıf düşürmeye çalışan bir terör saldırısı. Türkiye güçlü bir devlettir hiçbir zaman teröre, teröriste teslim olmaz. Olmayacaktır. Terör ile mücadelemizi düşürmeyecek artıracaktır” dedi.