Merkez Bankası’nda deprem; Çetinkaya’nin göreve getirdiği müdürler görevden alındı

Merkez Bankası’nda deprem; Çetinkaya’nin göreve getirdiği müdürler görevden alındı
9 Ağustos 2019 09:25

Merkez Bankası’nda eski Başkan Murat Çetinkaya döneminde göreve getirilen genel müdürlerin tümü Banka Meclisi tarafından görevden alındı.

 

 

Aslı Işık/ Deutsche Welle Türkçe

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirimi ısrarına ve bankanın kasasındaki yedek akçenin Hazine’ye aktarılmasına direnen eski Başkan Murat Çetinkaya’nın 3 yıl önce göreve getirdiği genel müdürlerin tümü görevden alındı. Bunun dışında birçok genel müdür yardımcısı ve müdür de görevden alınıp uzman kadrosuna atandı.

Eski Başkan Murat Çetinkaya’nın ardından, Merkez Bankası (MB) yönetim birimlerinde adeta deprem yaratan görevden almalar yaşandı. Bankanın para politikalarına yön veren ve beyin takımı olarak görev yapan genel müdürlerin tamamı Banka Meclisi tarafından görevden alınırken, birçok genel müdür yardımcısı ve müdür de uzman statüsünde görevlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “düşük faiz ısrarı” nedeniyle uzun süredir hedefinde olan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, 6 Temmuz’da görevden alınmıştı. Erdoğan, Çetinkaya’yı görevden almasını, “talimatlarını dinlememesi” ve “piyasa ile iletişim kuramaması” ile gerekçelendirmişti.

 

https://www.dw.com/tr/merkez-bankas%C4%B1nda-deprem/a-49953382