Meclis’in açtığı sınavda ‘torpil’ iddiası: 98 alan elendi, 62 alan kazandı

Meclis’in açtığı sınavda ‘torpil’ iddiası: 98 alan elendi, 62 alan kazandı
15 Eylül 2019 09:31

TBMM Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav sonuçları geçen ay açıklandı. Sınavda tam 98 puan alan Güllüşan İyidoğan isimli memur mülakatta elenirken, 62 puan alan Memur-Sen Büro Temsilcisi Özgür Yaydemir adlı memur ise terfi ettirildi. Bunun üzerine sınav, CİMER ve Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayet edildi.

 

 

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, 90’ın üzerinde not alan pek çok memurun mülakatta elendiği görüldüğü sınavla ilgili olarak Meclis Genel Sekreterliği 62 puan alan ismin mülakatta kazandığını doğruladı ancak “Sınavda herhangi bir sorun yoktur” dedi.

 

Yine yazılıda 94’er puan alan Belgin Arslanoğlu, Erdoğan Kaymak, Mutlu Ergöz, Necdet Özdemir, Remziye Dallı, 92 puan alan Aysun Güven, Ayşegül Dönmez Güzel, Buket İmamoğlu, Elmas Akbay, Gökhan Ünal, Gürhan Tuna, Mehmet Yılmaz, Naziye Karacan, Sema Özalp, Yılmaz Ertürk de sözlüde elendiler. 90 puan alan birçok ismin de sözlüde elendiği görüldü.

 
Mülakatın kaydı talep edildi

 

 

BAK-SEN (Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası) Genel Başkanı Tülin Yanmaz Özgen de, Meclis’teki bu tartışmalı sınavda “torpil yapıldığı” iddiasıyla CİMER’e ve Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurmuştu. Sınav öncesi idare ile defalarca görüştüklerini mülakatta kamera ile mülakatın kaydını talep ettiklerini dile getiren Yanmaz Özgen, “100’e yakın puan alanlar elenirken yazılıda 62 puan alan Memur-Sen Şube Başkanı’nın kazandırılması vicdanları kanatmıştır. Personelin birçoğu sınav sonuçlarında torpil olacağına inandığı için yazılı sınava bile girmedi, bu arkadaşların idareye ve yönetime güvensizliğinde ne kadar haklı olduğunu gösteriyor” dedi.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/98-puan-alan-elendi-62-puan-alan-terfi-ettirildi-5334813/