Manisa’da Solo Türk heyecanı

Manisa’da Solo Türk heyecanı
20 Nisan 2015 15:32

Manisa 475. Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nde yapacakları gösteri öncesi F-16 ile Cumhuriyet Meydanı üzerinde prova uçucusu yapan Solo Türk, Manisalılar’ı heyecanlandırdı. F-16’nın çıkardığı sesi duyup, meydana koşanlar, merakla provayı izledi.

 

Provanın ardından gazetecilere açıklama yapan Solo Türk Basın Hakla İlişkiler Sorumlusu Üsteğmen Emrah Bayrı, “Yarın (Salı) akşam 19.00’da burada Demet Akalın konseri öncesi bir gösteri uçuşumuz olacak. Yerden 30 metre yükseklikten 5 kilometreye dik tırmanacağız. 20 farklı manevramız olacak. Manevralarımız esnasında hızımız 200 kilometreden 1200 kilometreye kadar değişecek. Bunlar tabi F-16’nın limitleri değil, sizlerin emniyetli bir şekilde izleyebilmeniz için hava kuvvetlerimiz dünya standartları tarafından konulan kurallara uyması sonucunda elde ettiğimiz veriler. Manisa’da ilk defa uçuyoruz. Bu yüzden çok mutluyuz. Yine 23 Nisan’da Soma’da bir gösteri uçucumuz olacak. Bütün Manisalılar’a armağan olsun. Ben de bir Manisalıyım” dedi.

 

“104 YILLIK TECRÜBEDEN GÜÇ ALIYORUZ”

 

Solo Türk ekibi hakkında da bilgi veren Bayrı, “14 kişilik bir ekibiz. Pilotlarımız ve subaylarımız hava harp okulu mezunu. 1000 saatlik F16 uçuş tecrübesinin ardından Solo Türk’ün gösteri pilotu olarak direk hava kuvvetleri komutanlığı tarafından belirlendiler. Oldukça tecrübeliler, o yüzden hiç kimsenin korkmasına gerçekten gerek yok. Türk Hava Kuvvetleri’nin 104 yıllık tecrübesinden güç alıyor, geleceğe güvenle kanatlanıyoruz. Yarın akşam da bütün Manisalılar’ı buraya bekliyoruz. 3 farklı kareografi uygulanacak” dedi.