LAZER EPİLASYON

LAZER EPİLASYON
8 Ocak 2019 12:30

Kelime anlamı istenmeyen tüylerden kurtulmak olan Epilasyon binlerce yıldır kadınların en büyük problemlerinden birisidir. Geçmişten günümüze birçok farklı şekillerde uygulanan yöntemler ağda, tıraş, tüy dökücü krem gibi farklı yöntemler ile uygulanmış, günümüz teknolojisi ile kalıcı bir çözüm bulunmuştur. Lazer teknolojisi 1990′ ların başından beri kullanılan, 1997′ den itibaren Lazer Epilasyon olarak da uygulanan FDA onaylı ve insan sağlığını tehdit etmeyen bir yöntemdir.

 
Lazer Epilasyon Nedir?
Son dönem teknolojilerinin getirdiği en yeni epilasyon yöntemi olan Lazer Epilasyon, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmamızı sağlayan ve herhangi bir yan etkiye mahal vermeyen tedavi yöntemidir. 1997 yılı itibariyle kullanılan yöntem, lazer enerjisi kullanarak kıl köklerini tahrip etme prensibine dayanmaktadır. Lazer ışığı tek dalga boyunda ve düz bir demet halinde hareket etmektedir.

 
Milisaniye aralığıyla atılan lazer ışınları kıl köklerinde bulunan melanin pigmenti tarafından emilmekte ve ısı ortaya çıkarmaktadır. Oluşan ısı kıl köklerini tahrip ederek bu kökleri yok etmekte ve herhangi bir çevre doku veya organa zarar vermemektedir. FDA onaylı olan uygulamam 12 yaş üzeri herkeste yapılmakla ve birkaç seans içerisinde istenmeyen tüylerinizden kurtulabilmektesiniz.
Lazer Epilasyon Seans Süreleri
Lazer uygulaması kişiler arasında farklılık gösterebilmektedir. Kişilerin yaş, hormonsal durumları ve genetik etmenleri ile tüy yapısına ve rengine göre seans süresi değişen yöntem, genellikle vücut bölgesinde 2 ay aralıklar ile 4-6 seans ile uygulanmakta, yüz bölgesi için ise ayda bir olmak üzere 6-12 seans süresinde sonlanmaktadır.
Lazer Epilasyon Uygulaması?
İşleme hazırlık 15 gün öncesinden başlamakta ve bu süreçte herhangi bir tüy alma yöntemi uygulanmaması gerekmektedir. Epilasyon işleminde uygulanacak bölge temizlenmekte ve kıllar kısaltılmaktadır. Kısaltılmış olan bu kıllar lazer tarafından taranmakta ve lazer enerjisi ile tahribata uğramaktadır. Uygulanan alana bağlı olarak birkaç dakika süren bu yöntem ile işlem sonrası 3 gün içerisinde tüyler kendi kendine dökülmektedir.

 
Farklı farklı lazer epilasyon cihazları bulunmakla birlikte uygulama öncesi uzman bir görüş alınması gerekmektedir.

 

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanmaktadır?
Hemen hemen tüm vücuda uygulanabilen yöntemde sadece uygulanacak bölgede egzama, açık uçlu yara ve cilt problemi olmamasına dikkat edilmelidir. Başlıca kullanılan bölgeler;
-Koltuk altı, bacaklar ve göğüs bölgesi
-Sırt, boyun ve yüz bölgesi
-Ayrıca genital bölge gibi alanlara uygulanabilmektedir.
Lazer Epilasyonun Sakıncalı Olduğu Durumlar
12 yaş üstü herkesin uygulayabildiği yöntem Kalp pili olanlar, hamileler, kanser hastaları ve sara hastaları tarafından yaptırılması sakıncalıdır. Bunların dışında kalıcı bir yan etkisi olmayan yöntem sonrasında kısa süreli olarak kabarıklık, kızarıklık ve yanma görülebilmektedir. Bu yan etkiler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçmektedir.
İşlem sonrası günlük rutinlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Sadece güneşli havalardan kaçınmalı ve ilk gün uygulama yapılan bölgeye aşırı sıcak su değdirmemeye özen göstermelisiniz. Lazer Epilasyon tamamen güvenli ve kalıcı bir tüy dökme yöntemidir.
HYDRAFACİAL
İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok şehirde uygulanan Hydrafacial Mersin ilinde de uygulanmaktadır. Akne ve leke tedavisi ile cilt yenileme işleminde olağanüstü sonuçlar yaratan son teknolojik bir yöntemdir. EDGE cilt bakım sistemi üreticileri tarafından üretilen sistem FDA onaylı tek cilt bakım cihazı olmaktadır. Son derece güvenilir ve hızlı bir yenileme işlemi sunan yöntem cilde hasar vermeden yenileme imkânı sunabilmektedir.
Hydrafacial Mersin kombine bir tedavi içermekle birlikte cilt temizleme, cilt soyma, cilt yenileme, nemlendirme, antioksidan koruma ve akne tedavisinin de toplu olarak uygulandığı bir tedavi yöntemidir. Bu olağanüstü yöntem hakkında www.karakucakklinik.com adresinden bilgi ve yardım alabilirsiniz.
Hydrafacial Uygulaması?
5 basamak olarak uygulanan yöntem;
-Cilt temizleme: Vakum aracılığı ile cildin derinlemesine temizlenmesidir.
-Hydrapeeling uygulaması: Sıvı ve vakum kullanılmak suretiyle peeling işlemi uygulanmakta ve cilt üst tabakasından mikrodermabrazyon sağlanabilmektedir.
-Serum uygulaması: Cilt sorunlarına özel olarak serum uygulaması yapılarak, sorunların ortadan kaldırılması sağlanmaktadır.
-Nemlendirme işlemi: Cilt yüzeyine nemlendirici içeriği olan solüsyon, antioksidan ve hyalüronik asit uygulanması işlemidir.
-LED terapi işlemi: Mavi ve kırmızı ışık kullanılarak sivilce ve ince kırışıklıkların ortadan kaldırılmasını, akne oluşumuna sebep olan bakteri yok etme ve kırışıklığa neden olan kollajen lifleri uyarma prensibine dayanmaktadır.
Hydrafacial Mersin cilt sorunlarına göre her yaş grubundan uygulanabilmekte, birer hafta aralıklar ile 4-6 seans sürmektedir. İşlem sonrası günlük rutinlerinize kaldığınız yerden devam edebilir, herhangi bir yan etki görmezsiniz.